© Unsplash

Op deze ‘social media-app’ kan je foto’s en teksten delen, maar alleen met jezelf

Op deze ‘social media-app’ kan je foto’s en teksten delen, maar alleen met jezelf

31 maart - 11:00

De nieuwe app Palmsy lijkt op het eerste gezicht op de zoveelste social media-app waarop je foto’s en teksten kan delen. Maar in feite kan niemand je berichten zien.

Palmsy werkt net als elke andere social media-app. Je plaatst content, waarna je ‘likes’ krijgt van mensen in je contactenlijst. In de instellingen kan je kiezen hoeveel likes je krijgt en hoe die verspreid worden in de tijd. Je kan er zelfs voor kiezen om pushmeldingen te krijgen. 

Maar in feite is dat allemaal voor de show. Niemand in je contactenlijst kan zien wat je op Palmsy hebt geplaatst. “Het is allemaal voor de lol, niets verlaat ooit je apparaat, dus je privacy is veilig”, zegt de maker van de app in de App Store.

‘Social media-methadon’

Hoewel ontwikkelaar Pat Nakajima dat niet uitdrukkelijk zegt, lijkt Palmsy gericht te zijn op mensen die willen afkicken van sociale media, maar nog altijd die dopaminekick willen krijgen die je krijgt wanneer je likes krijgt. Tech Crunch noemt Palmsy zelfs ‘social media-methadon’, een verwijzing naar het gelijknamige synthetische opiaat dat wordt gebruikt bij de behandeling van heroïneverslaving.

Palmsy is gratis te downloaden op iPhone en iPad. Als je de app wil gebruiken, heb je iOS 17.2 of nieuwer nodig. Palmsy lijkt voorlopig nog niet te bestaan voor Android. Wanneer en of er een Android-versie komt, is niet duidelijk. 

Meer over Apple, en mis niets met onze nieuwsbrief.