©Unsplash

Zo gaan dating-apps meer geld aan je verdienen

Zo gaan dating-apps meer geld aan je verdienen

29 maart om 15:55
Laatste update: 29 maart om 20:29

Medewerkers van dating-app Grindr vertellen hoe de app meer geld aan zijn gebruikers wil verdienen, waaronder het verzamelen van gebruikersdata voor het trainen van AI. Dat geldt waarschijnlijk voor meer dating-apps.

Bijna alle dating-apps hebben het moeilijk en moeten nieuwe manieren verzinnen om geld te verdienen. Technieuwsbrief Platformer heeft van medewerkers van dating-app Grindr gehoord wat we ongeveer kunnen verwachten.

Grindr, met een focus op contact tussen homomannen, heeft moeite om financieel het hoofd boven water te houden. De aandelen van Grindr op de beurs zijn inmiddels zeventig procent minder waard.

Volgens medewerkers van Grindr, zal de dating-app in de toekomst daarom meer in-app-aankopen toevoegen, functies die eerder gratis waren nu achter een betaalmuur zetten en een chatbot maken die seksueel getinte gesprekken kan voeren.

Persoonlijke data verzamelen voor AI-vriendje

Volgens Platformer past Grindr zijn gebruikersvoorwaarden aan, waarbij gebruikers gevraagd worden om hun persoonlijke data (waaronder DM's) af te staan voor het trainen van AI-modellen. Die data wordt dan gebruikt om een nieuw product aan te bieden: een AI-vriendje waarmee je kunt flirten en sexten.

Grindr heeft circa 13,3 miljoen maandelijkse actieve gebruikers, waarvan bijna een miljoen mensen maandelijks betalen voor extra functies. Denk aan de mogelijkheid om je profiel vaker op laten duiken bij anderen. Mogelijk wil Grindr daar een functie als 'taps' aan toevoegen, waarmee je kunt flirten zonder een bericht te schrijven. Deze functie is nu nog gratis.

Andere dating-apps

Niet alleen Grindr, maar alle populaire dating-apps moeten op zoek naar manieren om meer geld te verdienen aan hun gebruikers. Match Group en Bumble, die achter het gros van alle dating-apps zitten, hebben meer dan 40 miljard aan marktwaarde verloren sinds 2021. Het blijkt dat vooral jonge gebruikers niet willen betalen voor een dating-app, maar liever contact zoeken via TikTok of Snapchat.

Lees meer over apps, of blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief.