©Eredivisie

Ajax is kampioen: in de eDivisie met EA Sports FC 24

Ajax is kampioen: in de eDivisie met EA Sports FC 24

31 maart - 16:10

Ajax heeft gewonnen. Het is dit weekend in een uitverkochte arena gekroond tot kampioen van de KPN eDivisie seizoen 2023-2024 en dat betekent dat de Amsterdamse club de beste is in EA Sports FC 24. Na een pittige finale tegen PSV met drie duels na strafschoppen hebben de Ajacieden de schaal gewonnen. En dat niet alleen: ook 20.000 euro prijzengeld. Er is nog eens 20.000 euro die wordt verdeeld onder de 7 finalisten.

De Ajacieden waren ook wel gedoodverfde winnaars na een winst van 9-2 op Heracles Almelo en 7-3 op FC Twente. Er zijn echter vandaag ook niet-Ajacieden die in de prijzen vielen: Tom Dijkhuizen van PEC Zwolle heeft dit seizoen de mooiste goal gemaakt en Mounir El Kahtaoui is de Rookie of the Season. De mooiste assist kwam van Emre Yilmaz, schrijft Eredivisie.nl

KPN eDivisie

Spelers Levi de Weerd en Paulo Henrique Chaves hebben met de winst een deur geopend: zij gaan naar de UEFA eChampions League. Max Koelemaij is geplaatst voor het EA Sports FC Pro World Championship, waar hij De Weerd en Chaves ook tegenkomt.

EA Sports FC 24 is wat vroeger FIFA heette: het voetbalspel heeft inmiddels al vele jaren een eigen esportscompetitie in Nederland waarbij verschillende esporters het onder de vlag van een bepaalde voetbalclub tegen elkaar opnemen. Het gaat om de 18 eredivisieclubs die virtueel strijden om de winst. Vorig jaar ging Vitesse er met een landstitel vandoor. De winst dit jaar is daarom zoete wraak voor Ajax, dat het vorig jaar in de finale met 5-1 verloor van Vitesse.

Lees meer over gaming en blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief.