©Unsplash

PS5 Pro krijgt label voor games die geoptimaliseerd zijn voor die console

PS5 Pro krijgt label voor games die geoptimaliseerd zijn voor die console

31 maart - 22:30

PlayStation 5 Pro wordt rond de feestdagen van 2024 verwacht. Deze verbeterde versie van de PlayStation 5 heeft visueel meer in zijn mars, maar dat geldt niet voor alle games die je erop kunt spelen. Daarom zou Sony een label introduceren waarmee het toont welke games voor PS5 Pro zijn geoptimaliseerd.

InsiderGaming geeft aan dat games met het label onder andere een constante framerate van 60 frames per seconde hebben, plus verbeterde ray-tracing, waarmee de lichtval in de game nog realistischer wordt. Daarnaast geeft het label aan of een spel van PSSR for 4K-upscaling heeft. Dat is PlayStation Spectral Super Resolution en betekent dat spellen die normaal in 1080p worden weergegeven, een upgrade krijgen naar 4K.

Het label zou intern op dit moment nog Trinity Enhanced heten, wat geen verrassing is: Trinity zou de werknaam zijn van de PlayStation 5 Pro. Bovendien bestond er op de vorige generatie PlayStations ook een label voor games die waren verbeterd, namelijk PS4 Pro Enhanced. De PlayStation 5 Pro moet in ieder geval een flinke verbetering worden ten opzichte van de PlayStation 5, met vier maal betere ray tracing, een CPU die 10 procent hogere kloktijden neerzet en 28 procent sneller geheugen. Renderen zou zelfs tot 45 procent zijn verbeterd.

Eerder schreven we al dat deze aankomende console visuele upgrades krijgt met behulp van kunstmatige intelligentie en dat de console door de betere hardware ideaal zou moeten zijn om Grand Theft Auto VI op te spelen, de nieuwe GTA die nu bij studio Rockstar wordt ontwikkeld. De PS5 Pro zou een rekenkracht van 67 teraflops hebben en dat is aanzienlijk meer dan zijn broer die het met 10,28 teraflops doet.

Het is tot nu toe allemaal uit de geruchtenmolen gekomen: Sony heeft zelf nog geen officiële uitspraken gedaan over een PlayStation 5 Pro of over labels voor games.

Lees meer over games en abonneer op onze gratis nieuwsbrief.