Microsoft Copilot is ook al verboden in het Amerikaanse Congres

Microsoft Copilot is ook al verboden in het Amerikaanse Congres

1 april - 14:04 Laatste update: 14:07

Leden en andere werknemers van het Amerikaanse Congres mogen niet langer op hun werkcomputers en tablets Microsoft Copilot gebruiken. Dat meldt Axios, die een memo mocht inzien waarin het verbod officieel werd aangekondigd. Vorig jaar werd de gratis versie van ChatGPT ook al in de ban gedaan, al is er hoop voor Microsofts AI-assistent.

House Chief Administrative Officer, Catherine Szpindor, zou het verbod hebben aangekondigd. De afdeling cybersecurity van het regeerorgaan, zou Copilot te risicovol vinden. Gevoelige informatie kan gedeeld worden met de AI-assistent om vervolgens te verschijnen in de producties van andere gebruikers. Dat wil het congres op deze manier voorkomen, al hebben ze niet genoeg macht om congresleden, zowel uit de Senaat als het Huis van Afgevaardigden, te verbieden Copilot op hun eigen apparatuur buiten het werk te gebruiken. Ook de Nederlandse overheid worstelt met het gebruik van AI

Wie betaalt mag ChatGPT blijven gebruiken

Om diezelfde reden werd ChatGPT vorig jaar ook al verboden op werkcomputers. De gratis versie welteverstaan, want het betaalde ChatGPT Plus heeft genoeg extra beveiligingssystemen om de privacy te garanderen.

Microsoft Copilot speciaal voor overheden komt eraan

Microsoft zag het verbod voor het congres al aankomen en werkt aan uitgebreide privacyverbeteringen (naast nog wat ambitieuze plannen). Specifiek komt er een aparte versie van Microsoft Copilot voor overheden, zodat ze ook met gevoelige informatie werkzaamheden aan de OpenAI-dienst kunnen overlaten. Deze variant krijgt extra beveiligingsniveaus die hopelijk aan de standaarden van de Amerikaanse overheid voldoen. Daarvoor zal de cybersecurityafdeling eerst een grondige analyse uitvoeren. Pas daarna mag het weer gebruikt worden door alle werknemers in het Amerikaanse Congres.

Lees meer over AI of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.