©MajinBuOfficial

Vaarwel thuisknop: nieuwe iPhone SE gaat erg lijken op de andere iPhones

Vaarwel thuisknop: nieuwe iPhone SE gaat erg lijken op de andere iPhones

1 april om 21:32

Gelekte foto's van MajinBuOfficial van het vermeende hoesje van de volgende iPhone SE tonen hoe het toestel eruit zal gaan zien. De grootste verandering: geen thuisknop meer. Daardoor zal de vierde generatie van de iPhone SE veel weg hebben van de iPhone 14, iPhone 15 en iPhone 16.

Hoewel de meest recente iPhone SE als enige nog een thuisknop heeft, zal daar verandering in komen vanaf de volgende generatie van het model. En dat betekent niet alleen een knop minder, maar ook: geen Touch ID-vingerafdrukscanner meer. Je zult je nieuwe generatie iPhone SE dus moeten ontgrendelen met je gezicht - ook gemakkelijk, maar toch een wezenlijk verschil.

Ook OLED en USB

Naast het verdwijnen van de thuisknop, suggereren de foto's ook dat het nieuwe iPhone SE-model een extra inkeping aan de bovenkant zal krijgen. Daarnaast zal de achterkant redelijk hetzelfde blijven vergeleken met eerdere modellen van de iPhone SE. TechRadar schrijft dat het model een OLED-scherm zal krijgen.

Het opladen van de nieuwe iPhone SE zal gaan via USB-C in plaats van Apple's eigen Lightning-standaard. Deze laatste wijziging is verplicht door regelgeving van de Europese Unie.

Wanneer is de nieuwe iPhone SE te koop?

De huidige, derde generatie van de iPhone SE verscheen in maart 2022. De 'iPhone SE 4' zou volgens geruchten pas in 2025 op de markt komen.

Lees meer nieuws over Apple en blijf op de hoogte met onze nieuwe app.