©Unsplash

WhatsApp krijgt ook een like-knop: hier gebruik je hem voor

WhatsApp krijgt ook een like-knop: hier gebruik je hem voor

2 april - 23:24

WhatsApp lijkt een 'Vind ik leuk'-knop voor het onderdeel WhatsApp-status te krijgen. Die knop zou op dezelfde manier werken als de knop die je gebruikt om Instagram Stories leuk te vinden. 

WhatsApp-status is het WhatsApp-equivalent van Instagram Stories. Momenteel kan je op de status van andere gebruikers reageren door omhoog te swipen en te kiezen uit een reeks emoji’s, of door een reactie te typen. Op Instagram heb je daarbovenop ook de keuze om rechts onderaan het scherm op een hartje te klikken, om een Story meteen te liken.

In de nieuwste bètaversie van WhatsApp voor Android vond AssembleDebug een stukje code voor een soortgelijke functie in WhatsApp. Hoewel de functie nu nog niet werkt, lijkt de user interface wel al klaar. Net als op Instagram, verschijnt er een hartje aan de rechter onderkant van het scherm, waarmee je een status meteen 'leuk' kan vinden.

WhatsApp lijkt meer op Instagram

Het is nog niet bekend of en wanneer WhatsApp de like-knop zal uitbrengen. Wel heeft moederbedrijf Meta de afgelopen jaren een aantal features uitgebracht op de chat-app die lijken op die van Instagram. Zo heeft WhatsApp bijvoorbeeld Kanalen, Community’s en kan je berichten vastpinnen.

Emoji-knop uitgebreid

In een nieuwe testversie van de app heeft WhatsApp ook nieuwe emoji-knop toegevoegd om sneller te reageren op afbeeldingen in chats. De emoji-knop staat dan naast de antwoordbalk. Op losse afbeeldingen kun je momenteel al lang op de afbeelding drukken en met een emoji reageren. De nieuwe knop moet dit volgens AssembleDebug makkelijker maken, vooral bij plaatjes die als groep worden verstuurd.

Lees meer nieuws over WhatsApp en mis niets met ons WhatsApp-kanaal.