© Unsplash

Google volgt voorbeeld van iPhone: Google Messages krijgt satellietfunctie

Google volgt voorbeeld van iPhone: Google Messages krijgt satellietfunctie

3 april - 14:16

Google werkt aan een satellietfunctie voor Google Messages. In tegenstelling tot de gelijkaardige functie van Apple, zal je daar ook berichten mee kunnen sturen naar contactpersonen.

De satellietfunctie zal beschikbaar worden voor Android 15. Die versie van het besturingssysteem komt wellicht tijdens het derde kwartaal van 2024 uit. Er is echter al een preview voor ontwikkelaars, die door 9to5Google onder de loep werd genomen. Uit de code die de site kon bekijken, worden wat details over de satellietfunctie duidelijk.

Behalve de vanzelfsprekende zaken, namelijk dat je de functie best gebruikt wanneer je je buiten bevindt en dat de data-overdracht traag is, blijkt uit de code dat je naar ‘iedereen’ een bericht kan sturen. De gelijkaardige functie van Apple, de ‘SOS-noodmelding via satelliet’, kan enkel gebruikt worden om de hulpdiensten te contacteren.

Automatische verbinding

De functie zal gebruikt kunnen worden wanneer je geen verbinding hebt met mobiel internet of wifi. Wanneer je telefoon toegang heeft tot het satellietnetwerk, zal die automatisch verbinden. Daar krijg je ook een melding van. In die melding krijg je meteen ook een shortcut om je berichten te openen.

Android heeft in de aankondiging van de tweede Android 15-preview voor ontwikkelaars bevestigd dat het aan satellietberichten werkt. Het is echter nog niet gegarandeerd dat deze functie er daadwerkelijk komt. Functies kunnen in ontwikkeling alsnog geschrapt worden.

Meer over Android, en mis niets met ons WhatsApp-kanaal.