©Amazon

Apple werkt aan een slimme robot voor in huis als 'next big thing'

Apple werkt aan een slimme robot voor in huis als 'next big thing'

3 april - 22:19 Laatste update: 22:32

Apple onderzoekt de ontwikkeling van robots voor gebruik bij consumenten thuis. Na het stopzetten van het project voor een eigen elektrische auto, zou de iPhone-maker inmiddels robots voor je smart home zien als een grote nieuwe kans. 

De nieuwe plannen van Apple zijn uitgelekt via Bloomberg op basis van bronnen die bekend zijn met het geheime project. Techneuten van Apple onderzoeken een 'mobiele robot' die gebruikers automatisch door hun huis kan volgen. Daarnaast ontwikkelt het bedrijf ook een apparaat dat gebruik maakt van robotica om een slim scherm te verplaatsen. Dit soort robots hebben volgens Bloomberg het potentieel om de steeds veranderende 'next big things' van het bedrijf te worden.

De inspanningen van Apple op het gebied van thuisrobots bevinden zich volgens Bloomberg nog in de beginfase. Het is daardoor nog onzeker of het leidt tot producten die echt op de markt komen. In februari schrapte Apple na ruim tien jaar ontwikkeling zijn project voor een eigen elektrische auto. Veel medewerkers van het autoproject werken inmiddels voor de afdeling die nieuwe AI-toepassingen ontwikkelt.

Nieuwe inkomstenbron naast iPhone

Apple staat onder druk om nieuwe inkomstenbronnen voor de toekomst te vinden, mede omdat de onlangs uitgebrachte mixed reality-bril Vision Pro de komende jaren nog relatief weinig omzet zal opleveren. De focus van Apple is volgens Bloomberg 'verschoven naar andere toekomstige kansen, waaronder hoe Apple beter kan concurreren op de smart home-markt'.

Amazon-huisrobot geen succes

Ruim twee jaar lanceerde Amazon in de VS trouwens al zijn eerste huisrobot, de Astro, die je ziet op de foto bovenaan dit artikel. Maar een groot succes is die rondrijdende robot tot nu toe niet.

Lees meer nieuws over Apple en blijf op de hoogte met onze nieuwe app.