© Warner Bros.

Whoa: er komt tóch een nieuwe Matrix-film

Whoa: er komt tóch een nieuwe Matrix-film

4 april - 15:33 Laatste update: 19:26

Warner Bros. is begonnen aan de productie van een vijfde Matrix-film. De originele makers zijn niet betrokken, maar een nieuwe producent zou een 'fris idee hebben dat het origineel eer aan doet'.

De nieuwe film wordt geschreven en geregisseerd door Drew Goddard, eerder bedenk van The Martian. Of hij het succes van die film kan evenaren moet nog blijken: bij The Martian baseerde hij zich immers op een bestaand boek, terwijl hij bij Matrix 5 een eigen verhaal moet pennen.

Warner Bros. bevestigt de productie van de film tegenover Deadline. Het filmbedrijf meldt dat Goddard aanklopte met een fris idee voor de filmfranchise, waarbij wordt geëerd 'wat Lana en Lilly Wachowski meer dan 25 jaar geleden zijn begonnen, met een uniek perspectief gebaseerd op zijn eigen liefde voor de serie en personage'.

Lana Wachowski

De Wachowski’s hadden van The Matrix een trilogie gemaakt, waarna Lana Wachowski later terugkeerde om The Matrix Resurrections te maken. Die film werd niet heel goed ontvangen, met op dit moment een gemiddelde score van 63% op reviewverzamelaar Rotten Tomatoes.

Lana Wachowski regisseert en schrijft de nieuwe film niet, maar is nog wel bij het project betrokken als mede-producent. Helemaal zonder het toeziend oog van de originele bedenkers is Goddard dus niet.

Lees meer over films en abonneer op onze nieuwsbrief.