©Weibo

Nieuwe knop en groter formaat iPhone 16 zichtbaar op dummymodellen

Nieuwe knop en groter formaat iPhone 16 zichtbaar op dummymodellen

26 maart - 15:54

Accessoire-makers lijken aan de slag te kunnen om hoesjes voor de iPhone 16 te maken, want er zijn nu meer details duidelijk over de nieuwe knop en het formaat.

Foto's met mogelijk de nauwkeurige dummymodellen van de iPhone 16 zijn online geplaatst. Dit soort dummy's worden door accessoiremakers gebruikt om hoesjes te ontwerpen die goed passen op nieuwe toestellen.

Dit jaar moeten accessoiremakers extra opletten. Niet alleen omdat de iPhone 16 Pro en iPhone 16 Pro Max 0,2 inch groter zijn vergeleken met de toestellen van vorig jaar, maar ook omdat er een nieuwe knop aan het toestel wordt toegevoegd.

Naast dat elke iPhone 16 nu een Action-knop krijgt in plaats van het bekende muteschuifje, lijkt ook elk model de nieuwe Capture-knop te krijgen. Deze wordt aan dezelfde kant als de powerknop geplaatst en kun je gebruiken om foto's en video's te maken, en mogelijk ook voor inzoomen en focussen.

Eerste hoesje

Ook duikt het eerste accessoire voor de iPhone 16 op. Op X plaatst Sonny Dickson een foto van een hoesje gemaakt voor de iPhone 16 Pro, met een uitsnede voor de nieuwe Capture-knop. Dat is opvallend, omdat hoesjes doorgaans de iPhone-knoppen bedekken. Dit kan er op wijzen dat de nieuwe knop aanrakingsgevoelig is.

Lees meer over de iPhone 16, of blijf op de hoogte via de Bright Nieuwsbrief.