Google lanceert nieuwe functie om je verloren gadgets terug te vinden

©Google

Google lanceert nieuwe functie om je verloren gadgets terug te vinden
4 april om 21:09
Laatste update: 4 april om 23:14

Apple heeft al langer de Zoek Mijn-app, waarmee je je apparaten en AirTags terug kan vinden. Google komt nu eindelijk met een soortgelijke functie, waarbij 'Vind mijn apparaat' ook offline werkt.

De functie werd al in 2023 aangekondigd, maar liet op zich wachten doordat Apple niet snel genoeg een update uitvoerde bij zijn apparaten om te zorgen dat de functie veilig uitgerold kon worden. Google en Apple werken voor deze functie namelijk samen, zodat mensen niet met een tracker jouw locatie kunnen volgen terwijl je er zelf niet van op de hoogte bent.

Lancering over een paar dagen

Nu voert Apple echter de benodigde veranderingen door in de aanstaande iPhone-update iOS 17.5 en hebben sommige bètatesters een mail gekregen met daarin het bericht dat de functie over drie dagen gelanceerd wordt, op 7 april. Ook zijn er testgebruikers van Google Play Services die de instellingen voor de nieuwe Google Find My Device-functie al kunnen zien.

Het is nu al mogelijk om je apparaat terug te vinden als hij online is en de locatie aanstaat, maar met de nieuwe functie kan je je apparaten zelfs offline terugvinden. Je kan bovendien niet alleen de locatie van je verloren smartphone zien, maar ook van sommige koptelefoons, oordoppen, en bluetooth-trackers die vergelijkbaar zijn met de AirTags

Zo krijgen de bluetooth-trackers van de merken Tile, Pebblebee en Chipolo ondersteuning voor het Google-netwerk. Ook oordoppen als de Pixel Buds en Sony-koptelefoons gaan er mee werken.

Enorm netwerk

De functie lijkt standaard aan te staan op alle apparaten, want in de mail was een link te vinden waarmee je de functie uit kon zetten voor je account. Dit betekent dus dat er een enorm netwerk van apparaten gaat komen, waarmee je je verloren spullen voortaan hopelijk snel terugvindt.

Lees meer over Google en blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief.