©Unsplash

Deze functie van Windows 11 sneuvelt en maakt plaats voor Copilot

Deze functie van Windows 11 sneuvelt en maakt plaats voor Copilot

4 april - 22:01

Na de komst van een speciale knop voor de AI-assistent Copilot op nieuwe Windows-laptops, gaat Microsoft met een nieuwe Windows 11-update nog een stukje verder. Het bedrijf maakt namelijk een andere functie van Windows 11 onbruikbaar om mensen sneller toegang te geven tot de slimme assistent.

Tot nu toe kreeg je op Windows 11 altijd je meldingen te zien als je vanaf de rechterkant van het scherm naar binnen veegde. Maar vanaf een nieuwe update van Windows 11 krijg je dan Copilot voorgeschoteld.

Dat kan een behoorlijke ergernis zijn voor mensen die niet zitten te wachten op het opdringen van AI-functies door techbedrijven. Op sociale media klinkt kritiek op de wijziging. "Deze obsessie om AI-dingen erin te persen wordt op vrijwel alle platforms ondraaglijk. Ik houd er niet van als producten in richtingen worden gebogen die ik niet wil", aldus Thomas Künneth op X.

Maar voor wie AI heeft omarmd, is het een handige nieuwe toevoeging om snel bij de assistent te komen. En je meldingen kan je gelukkig nog wel via een knop op de taakbalk openen.

Copilot is overal

Het is duidelijk dat Microsoft vol inzet op Copilot. Behalve met een swipe vanaf de rechterkant van je scherm, is Copilot tegenwoordig ook in de taakbalk te vinden en kan je de assistent met een toetsencombinatie (Windows + C) openen.

Verder is Microsofts alternatief voor ChatGPT ook te vinden in de Edge-webbrowser, de Bing-zoekmachine en in Microsoft 365-programma's.

Lees meer over AI en mis niets met onze nieuwsbrief