©Unsplash

Ook Nederlanders moeten bij Disney+ betalen voor account delen

Ook Nederlanders moeten bij Disney+ betalen voor account delen

4 april - 22:26

Disney+ begint binnenkort met het aanpakken van het delen van accounts en wachtwoorden door gebruikers. Ook Nederland is later dit jaar nog aan de beurt.

Het is nu al niet toegestaan om je account van Disney+ te delen met personen buiten je huishouden. Maar Disney gaat de komende tijd een nieuw beleid voeren, waarbij je bij moet betalen om extra personen buiten je huishouden toe te voegen aan je abonnement. Een soortgelijke aanpak heeft Netflix vorig jaar al ingevoerd.

Betalen voor extra persoon

Gebruikers die hun account illegaal delen krijgen van Disney+ een melding dat ze een eigen account moeten aanmaken. Ze kunnen dan een eigen abonnement nemen of betalen om als extra persoon aan het abonnement van iemand anders te worden toegevoegd. Zolang je maar op een of andere manier betaalt, want de streamingdienst van Disney heeft geld nodig om aan het eind van het jaar winstgevend te kunnen zijn.

Vanaf september in Nederland

Bob Iger, de CEO van Disney, laat weten dat het beleid in juni eerst wordt uitgerold in een paar landen. Vanaf september zullen alle gebruikers van de dienst - dus ook Nederlanders - moeten gaan betalen om extra personen toe te voegen.

Bij Netflix kost een extra lid toevoegen 3,99 euro per maand, maar het is nog niet bekend hoeveel Disney gaat rekenen.

Hoe wordt het gecontroleerd?

Hoe Disney het delen van accounts gaat controleren, is nog niet precies duidelijk, maar het zal ongetwijfeld lijken op de methode die Netflix hanteert. Die streamingdienst controleert vooral op basis van ip-adres en afhankelijk van het apparaat. Kijken via een tv, settopbox of spelcomputer wordt het strengst gecontroleerd, omdat dat apparaat op één plek staat. Netflix houdt één locatie aan als thuisadres. Als je een tijdje niet via je thuis-wifi actief bent geweest op Netflix, moet je opnieuw inloggen.  

Lees meer over streaming en abonneer je op onze nieuwsbrief.