Deze geschrapte Philips Hue-lampen maken een comeback?

©PhilipsHue

Deze geschrapte Philips Hue-lampen maken een comeback?
5 april om 20:59

Ze werden in 2022 aangekondigd, maar grotendeels ook weer geschrapt: de slimme Lightguide-lampen van Philips Hue. Na bijna twee jaar lijken ze, samen met een paar gloednieuwe modellen, toch op de markt te komen.

De nieuwe Lightguide-lampen werden door Hueblog gespot op een Italiaanse webwinkel. In totaal gaat het om vijf slimme modellen: de al verkrijgbare Ellipse-peertjes, de geschrapte Globe- en Triangular-lampen en twee modellen die nog niet eerder werden aangeboden. Volgens geruchten gaat het om de kleinere Globe G95- en Edison ST70-peertjes, die respectievelijk een diameter van 7 en 9,5 centimeter hebben. Ter vergelijking: de diameter van de Ellipse is 18,5 centimeter en die van de Globe 12,5 centimeter.

De twee nieuwe Hue-lampen doken vorig jaar al op in documenten van de Amerikaanse toezichthouder FCC. Die overheidsinstantie controleert of apparaten geen essentiële communicatiediensten verstoren. Volgens Hueblog krijgen de Globe- en Triangular-lampen dezelfde prijs als de Ellipse, die voor 86 euro in de schappen ligt. Het gerucht is nog niet bevestigd, dus het blijft ook nog even gissen naar de releasedatum van de nieuwe Lightguide-lampen.

In 2022 uit de verkoop gehaald

De reeks fraaie Philips Hue-peertjes werd begin september 2022 onthuld, maar alleen de Ellipse is momenteel nog te koop. De Globe- en Triangular-lampen werden door Signify uit de verkoop gehaald vanwege een 'esthetische afwijking'. Het bedrijf gaf toen aan dat beide modellen op een later moment zouden worden uitgebracht.

Lees meer over Philips Hue en mis niets met onze nieuwsbrief.