Mag het een onsje minder zijn? Ook Kia werkt aan kleinere elektrische auto

©Kia

Mag het een onsje minder zijn? Ook Kia werkt aan kleinere elektrische auto
8 april om 14:41

De Europese automerken komen inmiddels op stoom met kleinere en dus betaalbaardere elektrische auto's. Ook Kia noemt nu de komst van een kleiner model: de EV2.

Het uiterlijk en veel andere details rond de Kia EV2 ontbreken helaas nog. Toch is het goed nieuws dat de EV2 officieel genoemd werd door Kia, want tot nu toe gingen er vooral geruchten rond de kleinere elektrische auto. Nu is bekend dat Kia de ambitie heeft om die EV2 in ieder geval uiterlijk 2030 op de markt te hebben: in dat jaar willen de Koreanen 1,5 miljoen geëlektrificeerde voertuigen verkopen – verdeeld over 15 modellen.

De EV2 komt zoals zijn naam doet vermoeden onder de EV3. De vorig jaar onthulde, hoekige EV3 is een concurrent voor de compacte elektrische SUV van Peugeot, de E-2008. Die wagen zit in het segment vanaf 40.000 euro, de EV2 moet daar dus nog onder komen. Geruchten spraken eerder over een prijs van 30.000 dollar: de Kia EV2 komt straks in het rijtje van de Volkswagen ID.2 en de Peugeot e-208 en de elektrische Opel Corsa, die even onder de 30.000 euro beginnen.

Aanbod groeit alsmaar verder

Zo is er dus eindelijk uitzicht op een diverser aanbod van kleinere en betaalbaardere elektrische auto's. Vooral volgend jaar wordt het druk voor Kia, want dan worden er vier nieuwe elektrische auto's onthuld. In dat jaar komt ook het nieuwe elektrische platform van Kia, het Platform Beyond Vehicle-model. Daar wordt in eerste instantie één nieuwe auto op gemaakt, maar op termijn moet dat hét platform van Kia worden. Bij elkaar opgeteld heeft Kia in 2017 dus vijftien elektrische voertuigen – hoewel niet elk model in elk land op de markt zal komen.

Meer elektrisch rijden en download de Bright-app, nu ook voor Android, en natuurlijk voor iOS.