Xbox krijgt speciaal team dat oudere games speelbaar houdt

©Xbox

Xbox krijgt speciaal team dat oudere games speelbaar houdt
8 april om 16:06

Microsoft heeft grootse plannen voor de nieuwe Xbox: de nieuwste versie moet de grootste technische sprong ooit maken, van de ene naar de andere generatie. Maar het eren van bestaande, oudere games blijft ook een prioriteit voor het Xbox-team.

Onlangs nog waren er zorgen dat Microsoft misschien zou stoppen met de Xbox, om alle pijlen op de Game Pass te richten. Met al zijn overnames lijkt Microsoft immers meer een game-uitgever te worden, waarbij het niet uitmaakt of je die game naar een tv of smartphone streamt. Maar niks is minder waar: de ambities blijken groter dan ooit. Dat blijkt uit interne mails die Xbox-president Sarah Bond naar haar personeel heeft gestuurd, meldt Windows Central.

"We gaan op volle toeren vooruit met onze hardware van de volgende generatie, gericht op het leveren van de grootste technologische sprong ooit in een generatie", schrijft Bond. Microsoft heeft de echtheid van de mails inmiddels bevestigd en dus weten we: die nieuwe Xbox komt er wel.

Wie het oude niet eert…

Nog een ambitie: wie het oude niet eert, is het nieuwe niet weert – zoiets was het toch? In ieder geval: Microsoft wil bestaande nieuwe en zeker oudere Xbox-games goed speelbaar houden. Dat voornemen geldt ook nu al: oudere Xbox-games zijn nog goed te spelen op de nieuwste Xbox en worden vaak ook visueel wat geüpgrade. Toch blijft de toekomstige speelbaarheid van al je digitaal gekochte games altijd wat onzeker: je hebt die game immers niet meer zelf op een schijfje.

Xbox komt daarom met een speciaal team dat oudere games speelbaar moet houden op nieuwe Xboxen. "We hebben een nieuw team gevormd dat zich toelegt op het behoud van games, belangrijk voor ons allemaal bij Xbox en de industrie zelf", schijft Bond. "We bouwen voort op onze sterke geschiedenis van het leveren van backwards compatibility aan onze spelers, en we blijven ons inzetten om de geweldige bibliotheek met Xbox-games voor toekomstige generaties spelers te laten genieten."

Wat de toekomst betreft: Microsoft zal in juni meer onthullen over zijn nabije toekomst, meldt The Verge. Tijdens een show wordt naar verluid onder andere een nieuwe Gears of War-game onthuld, en krijgt Indiana Jones and the Great Circle een verschijndatum. Ook wordt de nieuwe Call of Duty-game dan onthuld: Microsoft is inmiddels natuurlijk eigenaar van Activision Blizzard.

Meer over Xbox en download de Bright-app, nu ook voor Android, en natuurlijk voor iOS.