©Bethesda

Eerste trailer toont langverwachte nieuwe Indiana Jones-game van Wolfenstein-maker

Eerste trailer toont langverwachte nieuwe Indiana Jones-game van Wolfenstein-maker

19 januari - 11:56 Laatste update: 12:34

Indiana Jones blijft maar populair. Na een vijfde film vorig jaar, een hele reeks boeken, games en pretparkattracties verschijnt nu voor het eerst in jaren weer een game rond 's werelds bekendste archeoloog.

Een hoed, een zweep, een rothumeur en een stel nazi's die een mythische schat proberen te stelen – dat is Indiana Jones in een notendop. En dat is gelukkig ook wat we zien in de eerste trailer van het langverwachte Indiana Jones and the Great Circle. De game van ontwikkelaar MachineGames, bekend van de recente Wolfenstein-games, werd in 2021 aangekondigd maar daarna bleef het stil.

Nu is er eindelijk een eerste trailer en we zien meteen ook gameplay-beelden. Het gaat om een first-person game, MachineGames blijft wat dat betreft bij zijn leest. En ook dat grof aanpakken van nazi's blijft een thema voor de Zweedse ontwikkelaar, want Indy slaat er op los met zijn vuisten en zweep. Er lijken ook third-person onderdelen in de game te zitten, bijvoorbeeld als Indiana Jones aan zijn zweep slingert.

Bekende hoofdrolspeler

De game speelt zich af tussen de films Raiders of the Lost Ark en Indiana Jones and the Last Crusade; de eerste en derde film – deel twee was een prequel. De Indiana Jones in de game ziet eruit zoals Harrison Ford en de stem wordt verzorgd door veteraan Troy Baker, onder meer bekend als Joel in The Last of Us, Booker in BioShock Infinite en als Sam Drake in het Indiana Jones-achtige Uncharted. Uitvoerend productend is Todd Howard, een grote naam achter de Elder Scrolls- en Fallout-games en regisseur van het recente Starfield.

Indiana Jones and the Great Circle moet dit jaar verschijnen voor de Xbox Series X|S en Windows, en direct voor Game Pass. Het is de eerste nieuwe Indiana Jones-game van dit kaliber sinds Indiana Jones and the Staff of Kings uit 2009. Tussendoor verschenen nog wel een aantal mobiele- en handheld-games rond de archeoloog – en twee avonturen met Lego Indiana Jones. Al met al belooft dit één van de best uitgewerkte Indiana Jones-games te worden sinds het geprezen Indiana Jones And The Fate Of Atlantis uit 1992 – al is dat een totaal ander genre.

Lees meer nieuws over games.