Nieuwe Google-app helpt je met het maken van videopresentaties

©Google

Nieuwe Google-app helpt je met het maken van videopresentaties
9 april om 15:52

Google heeft een hele reeks nieuwe functies onthuld voor Google Workspace, waaronder de nieuwe app Google Vids voor het maken van video's. 

Google Vids wordt naast apps zoals Docs, Sheets en Slides geplaatst, met een focus op het maken van video's voor werk via generatieve kunstmatige intelligentie. Denk aan video's voor presentaties en demo's binnen bedrijven.

Je geeft Google Vids een prompt en voegt enkele documenten toe die staan opgeslagen in Google Drive. Vervolgens genereert de app een storyboard, waar je de volgorde van kunt aanpassen. Daarna kies je een stijl en maakt Google de video. 

Google gebruikt voor deze video alle informatie uit de documenten, en verrijkt dat met afbeeldingen, video's en muziek. Ook kun je een voiceover opnemen, of een AI-stem gebruiken.

Nieuwe features in huidige apps

Ook de bestaande apps binnen de Google Workspace-familie krijgen een upgrade. Zo kan de smartphone-app van Gmail binnenkort via AI helpen met het schrijven van e-mails als je onderweg bent.

Google Docs voegt tabbladen toe, waarmee je informatie in een enkel document beter kunt ordenen. Google Sheets helpt je om data mooier te organiseren in templates, zoals 'project management' of 'event planning'.

Daarnaast zal Google's chatbot Gemini helpen om gesprekken in Google Chat samen te vatten, terwijl Google Meet automatisch ondertiteling vertaalt.

Lees meer over Google, of blijf op de hoogte via de Bright Nieuwsbrief.