©Unsplash

One app to message them all! Beeper nu voor iedereen gratis te gebruiken

One app to message them all! Beeper nu voor iedereen gratis te gebruiken

10 april om 15:19
Laatste update: 10 april om 15:20

In 1994 kregen we met SMS de mogelijkheid elkaar berichten te sturen. Vandaag de dag sturen we elkaar de hele dag door berichten via WhatsApp, LinkedIn, Facebook, Slack, Telegram en ga zo door. Allemaal aparte apps met aparte notificaties. Het bedrijf Beeper belooft al een tijdje dit te bundelen voor je en vanaf vandaag kun je de app gratis gebruiken.

Dit alles is in een stroomversnelling gekomen omdat Automattic het bedrijf Beeper heeft gekocht. Automattic is het bedrijf achter Wordpress en het houdt zich kort bezig met de toekomst van messaging. Daarvoor kocht het eerder al het bedrijf Texts.com. Beide bedrijven zullen samengaan onder de naam Beeper.

Beeper nu gratis voor iedereen

Met de overname door Automattic heeft Beeper de wachtlijst waar tot gisteren meer dan 400.000 mensen op stonden opgeheven. Naast de 100.000 accounts die reeds actief waren zal de dienst snel over de half miljoen gebruikers gaan. Daarnaast is ook de app voor Android live gegaan en is het aanmeldproces voor de verschillende diensten vereenvoudigd.

Tot voor kort kon je je alleen aanmelden via de webversie van Beeper maar nu kun je ook vanuit de app de verschillende messaging diensten verbinden. In Beeper kun je WhatsApp, Signal, Facebook Messenger, Instagram DM, LinkedIn, Google Chat, SMS/RCS, Slack en Discord gebruiken. Beeper heeft apps voor iOS, Android, Windows, Mac OS, Linux en Chrome OS.

In Beeper kun je alle basisfunctionaliteiten van de verschillende diensten gebruiken. Voor videocalls en dergelijke zul je de eigen app van de desbetreffende dienst moeten gebruiken.

Waar de app nu voor iedereen gratis gebruikt kan worden, zal er in de toekomst wel een betaald abonnement bij komen. Met een dergelijk betaald account zul je veel extra’s kunnen verwachten vergelijkbaar met Telegram Premium.

iMessage

De lezers die Apple gebruikeln missen iMessage in dit rijtje. Het is nog niet gelukt om deze dienst toe te voegen aan Beeper. Met Beeper Mini dacht men een mogelijkheid gevonden te hebben, maar daar ging Apple snel voor liggen. Texts.com heeft wel een iMessage mogelijkheid. De tijd zal leren of dit ook aan het eindproduct zal worden toegevoegd.

Meer nieuws rond WhatsApp en download de Bright-app, nu ook voor Android, en natuurlijk voor iOS.