iOS 18 krijgt een nieuwe slimme assistent in Safari

©Unsplash

iOS 18 krijgt een nieuwe slimme assistent in Safari
10 april om 23:37
Laatste update: 10 april om 23:41

iOS 18 krijgt mogelijk een virtuele assistent die je kunt gebruiken bij het bezoeken van websites in Safari. De nieuwe functie in de webbrowser lekte uit via code die ontdekt werd op servers van Apple.

Er is nog niet veel bekend over de nieuwe assistent. De code werd ontdekt door X-gebruiker Nicolás Álvarez, waarna ook andere ontwikkelaars bevestigen dat ze de 'Safari Browsing Assistant' zien in de Apple-backend voor iOS 18. 

De nieuwe assistent werkt wellicht in een AI-zijbalk, die verschijnt terwijl je webpagina's bekijkt. Sommige concurrerende webbrowsers, zoals Arc en Edge, hebben al zo'n zijbalk met AI-functies.

Versleuteld visueel zoeken

Álvarez ontdekte ook code voor een functie om 'versleuteld visueel te zoeken'. Daarover is ook nog weinig bekend. Mogelijk gaat het om een functie om objecten te identificeren in foto’s en video’s.

Een andere optie is een tool die je toelaat om tekst uit foto’s en video’s te kopiëren naar je smartphone met behulp van AI.

Apple zet sterk in op AI

Hoewel over de uitgelekte functies nog maar weinig informatie bekend is, is wel duidelijk dat Apple sterk inzet op AI met iOS 18. Tim Cook beloofde eerder dit jaar een 'doorbraak' op dat gebied. Ook zou iOS 18 de 'grootste update in de geschiedenis van Apple' worden.

Volgens Apple-watchers krijgt iOS 18 onder meer een vernieuwde versie van Spotlight, waarmee je complexe vragen kan beantwoorden. Ook spraakassistent Siri krijgt een update en zou daarmee 'slimmer dan ChatGPT' worden.

Presentatie op WWDC in juni

iOS 18 wordt waarschijnlijk onthuld tijdens de keynote van Apple op WWDC, het jaarlijkse congres voor ontwikkelaars. Dat gebeurt op 10 juni. 

Lees meer nieuws over Apple en mis niets met onze Bright-app.