Google Pixel 8a komt eraan: dit is er bekend over de nieuwe telefoon

©Android Headlines

Google Pixel 8a komt eraan: dit is er bekend over de nieuwe telefoon
12 april om 20:32
Laatste update: 12 april om 20:32

De nieuwe Google-telefoon wordt waarschijnlijk in mei onthuld, maar nu zijn er al beelden gelekt van de Google Pixel 8a. De nieuwe smartphone komt er in ieder geval in vier kleuren.

De vier afbeeldingen, hoogstwaarschijnlijk officiële renders van Google, kwamen via Android Headlines op straat te liggen. Volgende website lijken de blauwe, creme, lichtgroene en zwarte modellen respectievelijk Obsidian, Porcelain, Bay en Mint te gaan heten, maar de namen kunnen uiteindelijk nog veranderen.

De beelden tonen zowel de voor- en achterkant van de Google Pixel 8a. Het design bevat ronde hoeken en de randen tussen het scherm en de zijkant van de telefoon lijken een stuk dikker dan die van de Pixel 8 en het Pro-model. Vergeleken met de Pixel 7a zijn die randen juist wat smaller. De vier kleuren zijn voorzien van een matte afwerking op de achterkant en de zijkanten.

120Hz oled-scherm

Volgens geruchten krijgt de Google Pixel 8a een 120Hz oled-scherm met een helderheid van 1400 nits. Een vooruitgang ten opzichte van de Pixel 7a, die beschikt over een 90Hz oled-scherm met 1000 nits. Aan de resolutie verandert niets: die blijft 2400 bij 1080 pixels.

Net als de Pixel 8 en 8 Pro werkt de 8a met de Tensor G3-chip. De camera's zouden dezelfde zijn als in de voorganger. Het toestel zou een 4500 mAh-batterij hebben en kunnen opladen met 27 W. Er zou keuze zijn uit 128 of 258 GB opslag.

Wanneer de Google Pixel 8a precies te koop is, is nog niet bekend, net als de prijs van de telefoon. Tijdens Google I/O 2024 op 14 mei zal de smartphone waarschijnlijk officieel onthuld worden.

Lees meer smartphone-nieuws en blijf op hoogte met onze nieuwsbrief.