©Unsplash

Threads krijgt DM’s, maar eigenlijk ook weer niet

Threads krijgt DM’s, maar eigenlijk ook weer niet

15 april om 09:20

Meta bracht met Threads een sociaal netwerk voor tekstberichten. Hiermee wilde ze een alternatief bieden aan het zwalkende X (voorheen Twitter). Threads krijgt zeer regelmatig updates omdat het nog veel functionaliteiten mist, zoals een inbox voor privéberichten.

Het lijkt er op dat Meta met Threads een succesvol platform heeft opgezet. Het heeft nu al meer dan 160 miljoen gebruikers waarvan er 130 miljoen maandelijks actief is. Concurrenten Mastodon (2,4 miljoen) en Bluesky (4,4 miljoen) liggen ver achter.

Ondanks de populariteit is Threads nog steeds een platform wat in aanbouw is. Het mist nog veel standaard zaken zoals het versturen van Direct Messages (DM). Hiermee kun je iemand, die door toestemming voor heeft gegeven, een privébericht sturen. 

Instagram inbox

Voor die gebruikers die graag in iemands ‘inbox sliden’ en dat ook op Threads willen doen, komt er snel een oplossing. Volgens Instagram topman Adam Mosseri denken ze al een tijdje na over hoe deze functie te gaan inzetten.

Dat heeft te maken met het feit dat Threads zwaar op Instagram leunt. Wanneer Threads ook een eigen inbox voor privéberichten zou krijgen dan heb je er dus twee, aangezien Instagram ook een inbox heeft.

Een alternatief zou zijn dat je de inbox van Instagram ook zou gebruiken voor Threads. Dat lijkt een logische oplossing behalve dat je met twee verschillende soorten notificaties te maken krijgt. Voor berichten vanaf Instagram en voor berichten van Threads.

Het lijkt er toch op dat Meta voor de laatste oplossing gaat. Een aantal gebruikers heeft een berichtenknop gezien op enkele profielen. Hiermee kun je een gebruiker een privébericht sturen maar deze wordt ontvangen in de inbox van Instagram. Voorlopig gaat het om een test, dat we straks een DM kunnen sturen lijkt zeker maar hoe we dat precies gaan doen is nog de vraag.

Meer Threads en mis niets met onze Bright-app.