Deze nieuwe functie van WhatsApp is handig als je veel appjes krijgt

©Unsplash

Deze nieuwe functie van WhatsApp is handig als je veel appjes krijgt
16 april om 19:16
Laatste update: 16 april om 19:17

Krijg je elke dag veel berichten op WhatsApp, dan kan een nieuwe functie je veel tijd gaan schelen. Met de nieuwe chatfilters kun je makkelijker berichten in je WhatsApp-inbox sorteren.

WhatsApp is vandaag begonnen met de uitrol van de nieuwe functie chatfilters. Dat zijn er vooralsnog drie: Alles, Ongelezen en Groepen. Je ziet de filters bovenaan je inbox. De eerste wordt standaard getoond en met Ongelezen zie je meteen de berichten die je nog niet hebt geopend. Het Groepen-filter toont ook gesprekken in subgroepen die deel uitmaken van Communities.

Zie jij ze al?

Volgens WhatsApp helpen de filters je om 'efficiënter door berichten te navigeren'. De nieuwe filteropties zijn mogelijk nog niet bij iedereen zichtbaar, omdat de uitrol gefaseerd gaat. Ze zullen volgens WhatsApp in 'de komende weken' voor iedereen beschikbaar zijn.

Mogelijk komen er binnenkort nog meer filters bij. In de code van testversies van WhatsApp dook onlangs op dat de chatapp werkt aan verschillende andere filters, zoals voor het tonen van alleen berichten van je favoriete contacten. Maar wanneer die extra filters worden toegevoegd, is nog niet bekend.

Lees meer nieuws over WhatsApp en blijf op de hoogte met ons WhatsApp-kanaal.