HomeWizard laat je automatisch wasjes draaien wanneer stroom goedkoop is

© Unsplash

HomeWizard laat je automatisch wasjes draaien wanneer stroom goedkoop is
17 april om 15:23

Het is vanaf nu mogelijk om je wasmachine, droger of vaatwasser van Siemens, Bosch, Gaggenau of Neff die voorzien zijn van Home Connect automatisch te laten draaien wanneer stroom goedkoop is. De bedrijven slaan daarvoor de handen in elkaar met HomeWizard.

De functie is beschikbaar voor alle klanten met een P1 Meter van HomeWizard en een wasmachine, droger of vaatwasser met Home Connect. Met Home Connect kan je aangeven tussen welke uren een apparaat moet opstarten. Als je een dynamisch tarief hebt en de stroom goedkoop is, springt het apparaat dan vanzelf aan tussen die uren. 

Volgens HomeWizard is de functie vooral nuttig voor huishoudens met zonnepanelen of een dynamisch tarief. Indien je die hebt, starten apparaten vanzelf op wanneer zonnepanelen het meeste opbrengen. Op die manier zorg je ervoor dat je zo weinig mogelijk stroom teruglevert tijdens zonnige uren.

Hoe werkt het?

Om de functie te gebruiken, koppel je Home Connect met de Energy-app van HomeWizard. Dat kan je in de Energy-app doen door op het tandwiel aan de rechterbovenkant van je scherm te tikken. Daar ga je naar ‘Meters’, waar je nieuwe apparaten kan toevoegen door op het plusicoon te tikken. 

Eenmaal je op het plusicoon hebt getikt, kan je Home Connect toevoegen. Vervolgens kan je in de instellingen kiezen voor EnergySaver, waarna je het gewenste apparaat kan kiezen. Hier kan je ervoor kiezen om automatisch te draaien wanneer energie goedkoop is. Coolblue kwam onlangs met een eigen wasmachine die op een zelfde manier werkt, maar het leuke van deze methode van HomeWizard is je dan vrij bent in meer merken wasmachine en in de keuze van energie-aanbieder.

Meer over energie, en mis niets met onze nieuwsbrief.