Motorola komt ook met tracker voor Android Find My Device

©Motorola

Motorola komt ook met tracker voor Android Find My Device
17 april om 19:14
Laatste update: 17 april om 20:18

Onlangs kondigde Android een update voor zijn Find My Device-netwerk aan. Hiermee gaat het Apple achterna dat met de AirTags een zelfde soort netwerk heeft. De beurt is nu aan de fabrikanten om met trackers te komen die werken met het vernieuwde netwerk.

De Apple AirTag is een groot succes. Door het wereldwijde netwerk van iPhones kun je zo makkelijk en snel verloren of gestolen producten lokaliseren. Vorig jaar kondigde Google al aan dat ze met een gelijkend netwerk zouden komen. Sinds begin april weten we dat dat netwerk Find My Device gaat heten en dat het vanaf mei actief zal zijn. In tegenstelling tot Apple zal Google (nog) niet met eigen trackers komen. Dit laat het bedrijf voorlopig over aan bedrijven zoals Pebblebee, Eufy en Chipolo. Dat zijn niet de enige merken die ermee aan de slag gaan.

One more moto

Tijdens de presentatie van de nieuwe Motorola Edge 50-serie had het merk een klassieke 'one more thing'. Als laatste slide zagen we de contouren van een nieuw product. Daarbij werd verteld dat Motorola binnenkort een eigen product zal gaan uitbrengen voor het Find My Device-netwerk. 

Nieuwe oordopjes

Hiermee verbreedt Motorola zijn productaanbod nog meer. Gisteren werd ook duidelijk dat buiten de smartphones het merk ook met twee in-ear oordoppen op de markt komt. De Moto Buds en Buds+ zijn de eerste in-ears die het merk zelf produceert. Hiervoor licenseerde het bedrijf zijn merknaam aan een fabrikant. Ook zijn de Moto Buds + goedgekeurd door Bose, waarmee het richting de consument de kwaliteit van het geluid wil bevestigen. De Moto Buds kosten 49 euro, voor de plus-versie betaal je 149 euro.  

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal of abonneer je op de Bright Daily nieuwsbrief.