©Volvo

'Elektrisch rijden wordt ondanks alles toch steeds aantrekkelijker'

'Elektrisch rijden wordt ondanks alles toch steeds aantrekkelijker'

17 april om 17:44
Laatste update: 17 april om 17:44

De wegenbelasting voor elektrische auto's komt er definitief, de subsidie voor tweedehands EV's stopt na dit jaar – het enthousiasme voor elektrisch rijden lijkt te dalen. Onterecht, vindt onze autokenner Rutger. Hij legt in onze podcast uit hoe elektrisch rijden ondanks alle strubbelingen toch voordeliger is – en de komende tijd nog aantrekkelijker wordt.

Luister op Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts of ART19. Of in je favoriete podcast-app natuurlijk!

Een naderende wegenbelasting voor EV's, een afgeschafte subsidie… geen wonder dat de interesse in elektrische auto's afneemt, toch? Nou, toch wel gek eigenlijk, volgens onze autokenner Rutger. Tuurlijk, liever zouden welke maatregel vóór elektrisch rijden fijn vinden, maar zelfs zonder die stappen is elektrisch rijden voor veel mensen voordeliger – en dan moet er eind dit jaar nog een stortvloed aan tweedehands Tesla Model 3's komen ook. Hoe zit dat? Luister deze aflevering.

Verder: een smartcam die paintballs afvuurt, Whatsapp helpt je bij berichtenlawine, bekende robot gaat met pensioen en een kinderboek in de vorm van een smartphone.

Luister hier de Bright Podcast.

Tips uit deze aflevering:

Podcast: Tosh Show, de podcast van Daniel Tosh – van die comedy-show Tosh.0. Net zo vreemd, want hij interviewt geen bekendheden, maar gewoon mensen uit zijn leven. Zijn loodgieter, zijn autoverkoper, de gynaecoloog van zijn vrouw. En dat levert leuke gesprekken met veel vreemde humor op.

Game: Harold Halibut, een hele bijzondere game. Hij is namelijk vormgegeven als stop-motionfilm, zoals Wallace en Gromit. Sterker nog: de game is ook echt stop motion, handgemaakt met poppetjes van klei. Die zijn gefotografeerd in elke stand, en bewegen door de handgemaakte sets van de game. Zo oogt en voelt het echt alsof je een stop-motionfilm bestuurt. Nu uit voor Windows, Xbox en PS5, kost zo’n drie tientjes.

Serie: Fallout op Prime Video. Een live-action serie gebaseerd op de gelijknamige RPG gamefranchise over een post-apocalyptische wereld, waarin de rijken een nucleaire oorlog hebben overleefd door al twee eeuwen te schuilen in een netwerk van ondergrondse kluizen en bovengronds een restje van de mensheid onder Mad Max omstandigheden leven. Sterke hoofdrollen van Ella Purnell en Walton Goggins. De serie is onder meer geproduceerd door Jonathan Nolan, de jongere broer van Christopher, die eerder een enigszins vergelijkbare serie maakte, Westworld – deze is nu al sterker.

Boek: het Telefoonboekje van Odido, door Marjon Hoffman.