Polestar onthult zijn eerste smartphone

©Polestar

Polestar onthult zijn eerste smartphone
17 april om 20:43
Laatste update: 18 april om 02:00

Na zijn elektrische auto's presenteert Polestar volgende week ook een eigen smartphone. Het is al duidelijk hoe de Polestar Phone eruit ziet en meerdere specs zijn inmiddels ook bekend.

De Chinese autoreus Geely is het moederbedrijf van zowel Polestar als van de telefoonfabrikant Meizu. Het is dan ook logisch dat Meizu de Polestar Phone gaat produceren. Het design van de telefoon lijkt gebaseerd op de eerder verschenen Meizu 20 Pro en Meizu 20 Infinity.

De komst van de Polestar Phone was geen geheim, want de telefoon is onlangs opgedoken in de Google Play Console en is ook al gecertificeerd voor de verkoop in China.

Concurrent Nio

Met een eigen smartphone volgt het automerk het voorbeeld van de Chinese concurrent Nio, dat vorig jaar al een eigen smartphone op de markt bracht. Het idee is dat zo'n eigen telefoon een betere en naadloze integratie met de auto kan bieden.

Langwerpig scherm

Polestar heeft deze week in een teaser al getoond dat de nieuwe telefoon een scherm met een 2K+ resolutie en langwerpige 21:9 beeldverhouding zal krijgen. Dat 21:9-formaat gebruikt Sony bijvoorbeeld ook in sommige Xperia-smartphones. Bovendien heeft de Polestar-mobiel dunne schermranden van 2,2 mm en een aluminium frame. De vlakke glazen achterkant is aan alle vier de kanten geëtst, voor een lichte kromming.  

Op de beelden is ook te zien dat de Polestar Phone beschikt over een f/2.08 telefotocamera, een f/1.9 hoofdcamera en een f/2.4 ultragroothoekcamera. De led-flitser valt ook op, want die is voorzien van een gouden randje.

Komt de telefoon ook naar Europa?

Natuurlijk krijgt de Android-schil op deze telefoon helemaal een Polestar-look. Of de telefoon ooit in Europa op de markt komt, is nog de vraag. De Polestar Phone verschijnt in eerste instantie alleen in China. De prijs, specs en auto-functies worden op 23 april onthuld.  

Lees meer nieuws over smartphones en blijf op de hoogte met onze app.