©Unsplash

Twitch rolt deze maand zijn TikTok-feed uit

Twitch rolt deze maand zijn TikTok-feed uit

18 april - 16:19 Laatste update: 16:27

Streamingplatform Twitch werkt er al een jaar aan maar deze maand moet het dan echt gebeuren: een TikTok-achtige discovery feed waarin je kan scrollen langs meerdere livestreams. De nieuwe functie wordt meteen wereldwijd beschikbaar.

Het nieuws werd gebracht tijdens een patch notes livestream afgelopen woensdag. De feed schotelt je korte fragmenten voor van streamers die je mogelijk interessant vindt, uiteraard op basis van een algoritme en de streamers die je volgt krijgen voorrang. Je krijgt zowel oudere livestreams voorgeschoteld als degene die op dat moment plaatsvinden.

Nieuwe homepage voor Twitch

Deze maand verschijnt de discovery feed onder een nieuw tabje in de Twitch smartphone app. Vanaf volgende maand wil het platform ook experimenteren met de feed als homepage. Twitch zegt dat alle video’s en streamers in aanmerking komen voor de discovery feed, zolang ze de regels volgen, al verandert Twitch die nog weleens vanwege borsten en billen.

Je kunt niet direct reageren op livestreams via de feed. Daarvoor moet je eerst op de avatar van de streamer drukken, zodat je in theater mode terechtkomt. Twitch belooft ook, net als bij TikTok, advertenties ertussen tussen de clips te gooien. Maar daar kun je meteen langs scrollen als je wilt. Terwijl Twitch het huiswerk van TikTok kopieert, kopieert TikTok het huiswerk van Instagram juist.  

Lees meer over Twitch en blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief.