Grote update voor iPad Air op komst: even mooi scherm als iPad Pro

© Unsplash

Grote update voor iPad Air op komst: even mooi scherm als iPad Pro
18 april om 21:16
Laatste update: 18 april om 21:35

Apple zou van plan zijn om het scherm van zijn nieuwe 12,9 inch iPad Air een flinke upgrade te geven. De nieuwe tablet krijgt volgens een bekende analist dezelfde schermtechnologie als de huidige 12,9 inch iPad Pro en de MacBook Pro.

Dit meldt Ross Young, die als consultant over schermtechnieken vaker schrijft over de plannen van Apple. Daarbij baseert hij zich meestal op bronnen bij leveranciers. Volgens hem zal de nieuwe iPad Air een MiniLED-scherm krijgen in plaats van een LCD-scherm. Het voordeel hiervan is dat de schermen een beter contrast hebben en energiezuiniger zijn ten opzichte van de LCD-schermen.

Apple maakt voorraad schermen op

Daarmee komt het MiniLED-scherm al een stuk dichter in de buurt bij het nog betere OLED-scherm, zonder dat hij de hogere prijs en lagere helderheid van een OLED-scherm heeft. Apple heeft nog 12,9 inch MiniLED-schermen liggen, omdat die al in de iPad Pro zaten.

De volgende iPad Pro krijgt waarschijnlijk net als de iPhone en Apple Watch een OLED-scherm, dus kan Apple mooi zijn voorraad MiniLED-schermen opmaken met de iPad Air, zegt Young.

Apple zou de nieuwe iPads in mei aankondigen. Lees hier wat je kunt verwachten.

Meer nieuws over Apple en blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief.