©Apple

De nieuwe iPads komen eraan - dit kun je verwachten

De nieuwe iPads komen eraan - dit kun je verwachten

18 maart - 22:12

Apple komt naar verwachting nog deze maand of in april met zijn nieuwe iPad Pro en iPad Air. Dit kun je volgens de uitgelekte informatie verwachten van de nieuwe tablets.

In tegenstelling tot eerdere lanceringen, belooft de iPad Pro dit keer een relatief grote upgrade te krijgen. De iPad Pro schuift daarmee weer iets meer in de richting van de MacBook. De specs van de tablet doen straks niet onder voor sommige modellen van de MacBook Pro of MacBook Air. Qua prijs zitten ze ook in elkaars territorium.

Nieuwe M3-chip

De nieuwe M3-chip in de iPad Pro belooft dat je game of serie niet zal gaan haperen. Bovendien mag je ervan uitgaan dat deze nieuwe chip gelijk zal staan aan mooiere graphics in games en verbeterde grafische apps, zoals fotosoftware. Een beetje grafische kracht mag tenslotte niet ontbreken als het aankomt op het Pro-model.

Eindelijk, OLED

Zoals met alle schermen door de jaren heen het geval is: je merkt pas hoe verouderd je scherm is wanneer je een beter alternatief tegenkomt. Apple hoopt dan ook met een nieuw OLED-scherm de iPad Pro te onderscheiden van de rest. Verwacht in ieder geval diepere zwarttinten, levendigere kleuren en een hogere helderheid en contrast vergeleken met LCD-schermen.

Groter scherm

Over schermen gesproken, de iPad Pro's zullen een iets groter scherm hebben vergeleken met hun voorgangers, maar niet enorm veel. Verwacht ongeveer 11,1- en 13,1-inch schermen, in plaats van de gebruikelijke 11,0 en 12,9 inch formaten. Het verschil is subtiel, maar elke millimeter telt als het aankomt op je favoriete game, serie of film, nietwaar?

Draadloos laden

Je zou afscheid kunnen nemen van kabeltjes voor het opladen. En als het draadloos opladen werkt met MagSafe, zoals wordt verwacht, dan zou opladen plots een heel een stuk handiger worden. Of deze dan aan de achterkant van de iPad of aan de onderkant wordt aangeboden, dat is nog afwachten.

FaceTime

De FaceTime-camera, die normaal gesproken centraal is gepositioneerd, zou volgens geruchten naar de zijkant worden verplaatst. Dat zou een grotere kijkhoek moeten bieden. Het is nog niet zeker of deze verandering er ook echt komt, maar het zou natuurlijk een mooie zijn, aangezien je de tablet onder meer gebruikt voor videobellen en daarbij liever niet in een klein virtueel hokje wordt gestopt.

Nieuwe iPad Air

Daarnaast wordt er een nieuwe iPad Air verwacht. Die tablet krijgt volgens geruchten niet de M3-chip, maar de twee jaar oude M2-chip. De huidige iPad Air heeft nog de M1.  

Voor het eerst zou Apple ook een grotere versie van de iPad Air uitbrengen, waarschijnlijk met een 12,9 inch scherm. Momenteel is de iPad Air er alleen in het 10,9 inch formaat.

Nieuw Magic Keyboard

Last but not least, nieuwe accessoires. Verwacht in deze categorie een nieuw Magic Keyboard, gemaakt van aluminium met een groter trackpad. En wie weet zien we ook wel meteen een derde generatie Apple Pencil opduiken.  

Lees meer nieuws over Apple, en blijf altijd op de hoogte met onze nieuwe app.