©Denon

Wil je juist niet praten tegen je slimme speaker? Denon komt met deze oplossing

Wil je juist niet praten tegen je slimme speaker? Denon komt met deze oplossing

19 april - 20:50

Audiofabrikant Denon komt met een nieuwe versie van zijn slimme Home 150-speaker. De Denon Home 150 NV heeft nagenoeg dezelfde specificaties als zijn voorganger, maar er is een belangrijk verschil: de microfoon is eruit gesloopt.

De twee laatste letters van het nieuwe typenummer lijken dan ook voor 'No Voice' te staan. De draadloze speaker beschikt dus niet over stemassistentie, maar Denon belooft verder geen concessies te doen in de audiokwaliteit. De twee klasse D-versterkers, de tweeter van 25 millimeter en de woofer van 89 millimeter zijn gewoon aanwezig bij de nieuwe speaker.

Hetzelfde geldt voor de ondersteuning van bestanden met hoge geluidskwaliteit tot 24-bit op 192 kHz. Ook het Super Audio-formaat op 2.8 en 5.5 MHz blijft mogelijk.

De Home 150 NV heeft geen ingebouwde batterij en moet worden aangesloten op het stopcontact. Aan de achterkant zit een usb-poort voor het afspelen van media vanaf een stick, maar er is ook een ingang voor analoog geluidssignaal via een 3,5 millimeter jack-kabel.

Draadloos multiroom luisteren

De spraakassistent mag dan de deur uit zijn gegooid, maar dat betekent niet dat de Home 150 NV niet meer simpel aan te sturen is via Denons eigen HEOS-platform. Via de HEOS-app kun je nog steeds de multiroom streaming-functie gebruiken en muziek streamen via bijvoorbeeld Spotify Connect of Apple AirPlay 2.

Wanneer de Denon Home 15 NV verschijnt is nog niet bekend. Hetzelde geldt voor de verkoopprijs in Nederland.

Lees meer nieuws over smart home en mis niets met ons WhatsApp-kanaal.