©Unsplash

Nieuwe smartwatch van Huawei lijkt een regelrechte kopie van de Apple Watch

Nieuwe smartwatch van Huawei lijkt een regelrechte kopie van de Apple Watch

19 april - 21:47

Beelden van Huawei's nieuwe smartwatch liggen op straat. De gelekte afbeeldingen van de Huawei Watch Fit 3 tonen een slim horloge dat wel héél erg lijkt op de Apple Watch.

De afbeeldingen doken vrijdag op via het X-account van Winfuture-redacteur Roland Quandt. Met zijn vierkant ontwerp met ronde randen en de horlogeband die zonder uitsteeksel wordt vastgezet, is de nieuwe smartwatch van Huawei duidelijk geïnspireerd door de evenknie van Apple. Zelfs de twee knoppen aan de rechterkant van het horlogescherm, een roterende en een normale variant, zien er hetzelfde uit als die van de Apple Watch.

Smartwatch

Het is alleen wel de vraag of de mogelijkheden van de Huawei Watch Fit 3 kunnen tippen aan die van de Apple Watch. De Watch Fit-modellen van Huawei zijn meer georiënteerd op het bijhouden van de gezondheid en minder op algemene smartwatch-functionaliteit.

De horloges van het Chinese merk draaien op het eigen HarmonyOS-systeem, dat apps aanbiedt voor het bijhouden van fitness-activiteiten en slaap. Ook het bijhouden van notificaties en oproepen van je telefoon zijn mogelijk. De voorloper van deze wearable hield het zo’n tien dagen uit op een volle batterij. 

Hoofdpijn voor Apple?

Of Huawei met zijn nieuwe smartwatch het vuur aan de schenen kan leggen van concurrent Apple valt te bezien, maar op het gebied van smartphones lijkt er op de Chinese markt in ieder geval wél wat aan de hand te zijn. In de eerste zes weken van dit jaar werden er 24 procent minder iPhones verkocht in China, wat ervoor zorgde dat Apple's marktaandeel in het land zakte naar 15,7 procent.

Wanneer de Watch Fit 3 precies verschijnt, is nog niet bekend. Huawei verkoopt zijn smartwatches ook in Nederland. Zo is de Watch Fit 2 nog steeds verkrijgbaar voor ruim 100 euro.  

Lees meer nieuws over gadgets en download onze Bright-app.