Amazon Prime Video is een 'puinhoop', hier klagen kijkers over

©Pexels

Amazon Prime Video is een 'puinhoop', hier klagen kijkers over
19 april om 22:39
Laatste update: 20 april om 02:10

Je wilt lekker een film of serie kijken op Amazon Prime Video, maar sommige afleveringen ontbreken of de ondertiteling klopt van geen kanten. Veel abonnees van de streamingdienst lopen tegen dit soort problemen aan.

Dat blijkt uit interne documenten van Amazon Prime Video die Business Insider heeft ingezien. Ook regent het klachten van kijkers op Reddit en het forum van de streamingdienst. De catalogus van Prime Video blijkt een puinhoop: titels van content en de ondertiteling kloppen niet, afleveringen van series ontbreken en ook de nasynchronisaties in verschillende talen zijn er niet, terwijl ze wel staan vermeld.

Verkeerde namen en ontbrekende episodes

Op basis van de documenten heeft Business Insider de grootste ergernissen en gebreken van op een rijtje gezet. De namen van personages in verschillende series klopten niet in de vertalingen. Ook was de tweede aflevering van The Rings of Power in 2022 eerder te zien dan de eerste en de serie Continuum vertoonde een verkeerde leeftijdsclassificatie.

Een ander gebrek dat het bloed onder de nagels van kijkers vandaan haalde is het weergeven van het verkeerde artwork en posters bij bepaalde series.

Meer afgehaakte kijkers

De fouten zorgen ervoor dat kijkers afhaken bij het volgen van een seizoen van een serie. Volgens een van de Amazon-documenten leidt een verkeerd gelokaliseerde pagina tot twintig procent meer afgehaakte kijkers.

Amazon is sinds kort bezig om te kijken hoe de fouten verholpen kunnen worden en hoe het aantal klachten naar beneden gebracht kan worden. Het doel daarbij is volgens de documenten om 'slechts' 15.000 klachten per jaar te krijgen.

Reactie Amazon

Op vragen van Business Insider antwoordt een woordvoerder dat Amazon de klachten serieus neemt en 'hard werkt met internationale partners en interne teams om de algemene gebruikerservaring te verbeteren'.

Amazon Prime Video bereikt maandelijks wereldwijd ruim 200 miljoen mensen. Concurrent Netflix is nog groter en telt bijna 270 miljoen abonnees.

Lees meer over streaming en abonneer je op onze nieuwsbrief.