©Unsplash

Tinder laat je vrienden meekijken met je date – voor de veiligheid

Tinder laat je vrienden meekijken met je date – voor de veiligheid

22 april om 09:58
Laatste update: 22 april om 18:00

Een date met iemand die je op een app hebt ontmoet is natuurlijk ontzettend romantisch en eng. Om dat laatste weg te nemen heeft Tinder een nieuwe feature geïntroduceerd.

Dat op de datingapps niet alles is wat het lijkt, weten we wel van de Tinder Swindler. Wanneer je met iemand afspreekt is het geen slecht idee om vrienden en/of familie te laten weten waar je heen gaat en met wie.

En dat gebeurt ook, want Tinder liet weten dat uit onderzoek blijkt dat meer dan de helft van de gebruikers onder de 30 jaar de details van hun date deelt met vrienden. Om dit makkelijker en completer te maken heeft Tinder een nieuwe functie naar de app gebracht, voor de veiligheid.

Share My Date

Share My Date doet precies wat het zegt, het deelt details van je date met anderen. Dat doet het door middel van het verzenden van een link naar vrienden en familie. Via de link komt men op een pagina waar informatie over de date staat.

Je kunt een foto van je match op Tinder delen net als de link naar het profiel van de desbetreffende persoon. Op de pagina kun je ook notities plaatsen waarin je bijvoorbeeld kan laten weten waar je heen gaat op date. Je kunt tot een maand voordat de afspraak plaatsvindt een dergelijke link versturen.

Je hoeft geen Tinder te hebben om de informatie op de link te kunnen lezen, de persoonlijke informatie over de persoon is dan wel beperkt. Voor diegene die een druk dating leven hebben, je kunt onbeperkt links uit sturen.

Share My Date rolt de komende maanden uit in Nederland. Vooralsnog zit België niet bij de eerste landen die deze nieuwe functie ontvangen.

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal of abonneer je op de Bright Daily nieuwsbrief.