©Unsplash

Tinder gaat strijd aan met nepaccounts via paspoortcontrole

Tinder gaat strijd aan met nepaccounts via paspoortcontrole

20 februari - 15:22 Laatste update: 15:28

Tinder gaat je identiteitsbewijs controleren om het aantal nepaccounts op de dating-app aan te pakken, maar alleen als je een blauw vinkje wil.

Wie op Tinder een geverifieerd account wil, moet op dit moment de app toegang geven tot de camera en een videoselfie maken. Deze selfie wordt dan vergeleken met eerder geüploade profielfoto's.

Blijkbaar zorgt dit systeem nog steeds voor te veel catfishes, dus gaat Tinder binnenkort ook je identiteitsbewijs controleren. Deze functie werd afgelopen periode getest in Australië en Nieuw-Zeeland, wat een succes is gebleken. Vanaf dit jaar wordt de paspoortcontrole naar meer landen uitgerold.

Paspoort of rijbewijs

Gebruikers krijgen bij verificatie dan de mogelijkheid om naast een videoselfie, ook een scan van een geldig paspoort of rijbewijs te uploaden. Tinder stelt dat tijdens de test in Australië en Nieuw-Zeeland, singles met een geverifieerd account 67% meer matches kregen.

De mogelijkheid om je datingprofiel op deze manier te verifiëren komt deze lente eerst naar het Verenigd Koninkrijk en Brazilië. Komende zomer mogen ook Tinder-gebruikers in de Verenigde Staten en Mexico ermee aan de slag. Het is nog niet duidelijk wanneer Nederland aan de beurt is.

Lees meer over daten, of blijf op de hoogte via de Bright-app voor iOS.