©Rozeked

Google Pixel 9 nu ook fysiek uitgelekt, wordt 'ie iPhone-achtiger?

Google Pixel 9 nu ook fysiek uitgelekt, wordt 'ie iPhone-achtiger?

22 april om 13:05
Laatste update: 22 april om 18:03

In de smartphonewereld smullen we van een gelekte foto van een smartphone. De onlangs gelekte beelden van de Google Pixel 9 deden veel stof opwaaien. Het is Google de afgelopen jaren gelukt om van de Pixels een geduchte concurrent te maken voor Samsung en Apple. Nieuws rondom een nieuw model uit deze serie kan dus rekenen op veel belangstelling.

Een aantal weken geleden lekten er een aantal foto’s van wat de Google Pixel 9 zou moeten worden. We zeggen foto’s, maar het ging hier om renders, en omdat deze door de computer gemaakt worden, moet je sceptisch zijn. Toch blijkt nu dat deze renders accuraat waren en dat weten we door gelekte beelden van het daadwerkelijke product.

Een Russisch blog heeft de hand weten te leggen op foto's van een echt sample van de Pixel 9. Sappig detail hierbij is dat ze de Pixel 9 naast de iPhone 14 Max Pro afbeelden. Er is een grote gelijkenis te zien tussen de twee apparaten. Vooral de scherpe randen en de rondingen komen overeen. Het ligt eraan in welk kamp (Apple of Android) je zit hoe je hier op reageert.

Klein, maar niet écht klein

Zoals we al eerder schreven zal de Pixel in drie verschillende uitvoeringen komen, Een gewone Pixel, een Pixel Pro en een Pixel Pro XL. Hierbij is de Pixel Pro met een scherm van 6,1 inch de kleinste van de drie. Hierbij lijkt het er op dat Google in zijn lijn van Pixels ook een toestel wil brengen dat compact is. 

Er is een groep consumenten die graag een compacter toestel wil. Asus beantwoordde deze vraag door de ASUS Zenfone 10 met een 5,9 inch scherm uit te brengen. Blijkbaar was dat een eenmalige test want de ASUS Zenfone 11 heeft weer een 6,78 inch scherm alsof er niks gebeurd is. Google gaat het nogmaals proberen met een kleinere Pixel. De gewone Pixel 9 zal een scherm van 6,3 inch krijgen en de Pixel 9 Pro XL zal met 6,7 inch het grootste display hebben.

Adaptive Touch

Een van de ‘nieuwigheden’ die we kunnen verwachten op de nieuwe Google Pixel 7 is Adaptive Touch. Deze techniek past de aanraakgevoeligheid aan van het scherm naar gelang de omstandigheden. Dat heb je het over regen of bijvoorbeeld een screenprotector die op het scherm geplaatst is.

Men vermoedt dat de Pixel 9 zal draaien op een nieuwe Tensor G4-chipset die ten opzichte van het voorgaande model beter zal kunnen omgaan met hitte en voor een betere zal kunnen zorgen. Die tensor-chipset wordt ontworpen door Google zelf en moet vooral goed kunnen omgaan met on-device AI.

Ook zijn er geruchten dat het toestel gebruik zal kunnen maken van communicatie via de satelliet. Wanneer je in een omgeving bent zonder ontvangst kun je alsnog een bericht versturen via de sateliet, iets waar je je in ons land geen zorgen over hoeft te maken.

Dikke Bult

Een grote visuele verandering op de Google Pixel 9 is het camera-eiland. Dit zal niet meer doorlopen van links naar rechts, maar de vorm van een pil krijgen. Wat ons betreft hoeven ze dat niet te doen, want het is niet comfortabel in de broekzak en het blijft overal achter hangen.

Omdat Google de nieuwe Pixel 9-serie pas in oktober zal gaan aankondigen, is het mogelijk dat er nog het een en ander aangepast zal worden aan het toestel.

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal of abonneer je op de Bright Daily nieuwsbrief.