Tesla heeft simpele oplossing voor Cybertrucks met blokkerend gaspedaal

©Unsplash

Tesla heeft simpele oplossing voor Cybertrucks met blokkerend gaspedaal
22 april om 16:21
Laatste update: 23 april om 01:15

Tesla kwam vorige week weer eens opvallend in het nieuws met een Cybertruck met blokkerend gaspedaal. De oplossing blijkt gelukkig eenvoudig: een klinknagel er doorheen.

Een week geen Tesla-heisa, een week niet geleefd. Maar hoge bomen vangen veel wind, en 's werelds grootste EV-merk is niet vies van een experimentje of een grote belofte. Maar deze keer was het wel echt menens: het sierdeel van het gaspedaal van de Cybertruck bleek bij sommige chauffeurs los te schieten. Het schoot dan onder het pedaal, en zette het klem in de ingetrapte stand: natuurlijk erg gevaarlijk.

Tesla nam het probleem al hoog op en heeft besloten om alle Cybertrucks terug te roepen voor reparatie. Gelukkig is dat te overzien: bij nieuwe modellen is het probleem al verholpen en er zijn nog geen 4000 Cybertrucks daadwerkelijk geleverd. Nu is ook bekend hoe de oplossing voor de getroffen Cybertrucks eruit ziet. Tesla-eigenaar Aaron Cash toont hoe ene monteur een gaatje boort door het gaspedaal met het betreffende sierstuk. Door het gaatje wordt een klinknagel getrokken et voilà: dat pedaal gaat nergens meer naartoe.

Snel geregeld

De ingreep duurt nog geen minuut, en de klinknagel past eigenlijk nog best bij het industriële uiterlijk van de roestvrijstalen Cybertruck. Tesla gebruikt voor de reparatie een speciaal malletje, en de ingreep wordt tot in detail omschreven in een handleiding voor monteurs: voor de liefhebber.

Het lijkt erop dat er op termijn ook een permanente vervanging voor sierstuk komt, zodat gebruikers die dat willen toch weer zonder klinknagel op pad kunnen. Hoe het kan dat het gaspedaal van een auto van rond de 100.000 dollar zo belabberd blijkt, is niet duidelijk.

Lees meer nieuws over Tesla en mis niets met onze Bright-app.