© Tesla

Tesla lanceert Model 3 Performance en dit kost ie in Nederland

Tesla lanceert Model 3 Performance en dit kost ie in Nederland

23 april - 19:55 Laatste update: 20:09

Tesla heeft zijn nieuwe Model 3 Performance bekendgemaakt. De elektrische auto kost minder dan je zou denken gezien zijn prestaties op papier.

De Tesla Model 3 Performance heeft een vermogen van ruim 460 pk en sprint van 0 naar 100 in slechts 3,1 seconden. Maximaal haal je 262 kilometer per uur met deze auto. Het geschatte rijbereik is volgens Tesla 528 kilometer. 

Ook aanwezig zijn adaptieve veringen, sportstoelen, 20 inch wielen en 'high-performance' remmen, die volgens Tesla geschikt zijn voor het circuit. Langs de buitenkant krijgt de auto een nieuw ontwerp aan de voor- en achterkant, alsook een spoiler van koolstofvezel en een diffuser om de Tesla Model 3 aerodynamischer te maken. 

De prijs

Wat vooral opvalt, is de prijs. De Tesla Model 3 Performance heeft in Nederland een vanafprijs van 56.990 euro. Dat is slechts 7000 euro meer dan de Long Range AWD en 15.000 euro meer dan de standaard Model 3. Tesla verlaagde maandag overigens de prijs van de gewone Tesla Model 3 met 2000 euro in Nederland. 

De Tesla Model 3 Performance kan vooruitbesteld worden op de website van Tesla. Het bedrijf verwacht de eerste exemplaren in mei of juni te leveren. 

Voor het rijhulpsysteem Enhanced Autopilot betaal je 3800 euro extra en wil je Full Self-Driving dan kost dit 7500 euro.

Kijk ook onze review van de vernieuwde Tesla Model 3 van eerder dit jaar.

Lees meer over elektrisch rijden, en mis niets met onze nieuwe app