© Unsplash

WhatsApp krijgt update die de app handiger en veiliger maakt

WhatsApp krijgt update die de app handiger en veiliger maakt

24 april om 21:42

WhatsApp rolt op de iPhone een update uit die ondersteuning voor passkeys toevoegt. Dat moet voor gebruikers zowel een stuk makkelijker als veiliger zijn. 

Met passkey-ondersteuning kun je met behulp van biometrische data zoals een gezichts- of vingerafdrukscan inloggen op apps. Het grote voordeel is dat je geen wachtwoord meer hoeft te onthouden. iOS 17 ondersteunt passkeys al langer voor verschillende apps. Behalve makkelijker, zijn passkeys ook veiliger voor gebruikers.

Nu is het ook mogelijk om op WhatsApp in te loggen met passkeys. Dat meldt WhatsApp aan gebruikers, melden meerdere media. De functie wordt de komende week uitgerold naar alle iOS-gebruikers. Passkeys zijn al zo’n zes maanden lang beschikbaar op WhatsApp voor Android.

Zo zet je het aan

Om passkeys aan te zetten, ga je naar de instellingen van je app, ga je naar Account en klik je op de nieuwe Passkeys-knop. Hier kan je kiezen welke verificatiemethode gebruikt wordt door WhatsApp. 

Minder afhankelijk van mobiele nummers

WhatsApp wil steeds minder afhankelijk worden van het gebruik van mobiele nummers, aangezien het nu ook e-mailverificatie biedt naast sms-verificatie. De chat-app werkt ook aan functionaliteiten zoals het vinden van vrienden via gebruikersnamen, ontwikkelt een iPad-app en streeft naar interoperabiliteit met andere chat-apps

Lees meer nieuws over WhatsApp en mis niets met ons WhatsApp-kanaal.