© Unsplash

Samsung werkt aan een opvallende nieuwe AI-functie

Samsung werkt aan een opvallende nieuwe AI-functie

25 april om 21:37
Laatste update: 26 april om 01:36

Samsung werkt aan meer nieuwe AI-functies voor zijn Galaxy-smartphones, die mede in samenwerking met Google worden ontwikkeld. Een volgende update zou een AI-functie toevoegen om met behulp van AI filmpjes te genereren. 

Samsung voegde met de komst van One UI 6.1 een reeks nieuwe AI-functies toe aan Galaxy-smartphones, bijvoorbeeld voor automatisch samenvatten, beelden bewerken en live vertalingen tijdens gesprekken. Volgens een nieuw gerucht komt daar in de volgende update van One UI ook een AI-functie bij voor het creëren van video's.

Deze zomer verwacht

De nieuwe videofunctie zou vergelijkbaar zijn met Sora van OpenAI, waarbij je door een prompt te schrijven video’s kunt genereren. Volgens de bekende telefoonlekker UniverseIce voegt Samsung de AI-videofunctie toe aan One UI 6.1.1. Die update wordt in juli verwacht, mogelijk rond de onthulling van de nieuwe vouwtelefoons van Samsung, de Galaxy Z Fold 6 en Flip 6.

In het huidige Galaxy AI-aanbod zit onder meer een Instant Slow-mo-functie waarmee je op sommige Galaxy-telefoons video’s met een lagere framerate kunt afspelen. Dat werkt alleen op recente smartphones en niet op wat oudere toestellen, ook al kregen die onlangs ook de One UI 6.1-update

Samenwerking met Google

Vandaag zeiden Samsung en Google in een bericht ook dat ze samen nieuwe AI-functies voor Android-apparaten ontwikkelen. Een Google-topman sprak na een ontmoeding met de baas van Samsungs mobiele tak van een 'samenwerking die nog nooit zo sterk is geweest'.

Daarop reageerde Samsung Mobile: "We werken aan een gedeelde visie om het beste Android-ecosysteem van producten en diensten te leveren. Er staan ​​spannende dingen op stapel voor de toekomst van AI-aangedreven Android- en Galaxy-ervaringen."

Lees meer nieuws over Samsung en blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief