Straks doe je een videoconferentie op sociale media via X Conferences

©Unsplash

Straks doe je een videoconferentie op sociale media via X Conferences
27 april om 16:14
Laatste update: 27 april om 16:21

Zoom, Teams, Google Meet en Skype krijgen er binnenkort een concurrent bij: X komt met de mogelijkheid om videoconferenties te houden. Het zijn dan geen openbare conferenties, zoals je tweets wel openbaar zijn, het zijn gewoon één op één-gesprekken zoals je dat gewend bent van de zojuist genoemde platforms.

X Daily News schrijft dat X Conferences, zoals ze gaan heten, hetzelfde gaan werken als X Spaces. X Spaces is het X-antwoord op Clubhouse, waarmee je live audiogesprekken kunt voeren. Een soort real-time podcasts. Dezelfde manier waarop X Spaces werkt, zo zal de videoconferentie-optie ook gaan werken. Nu heeft Spaces dit jaar al de mogelijkheid toegevoegd om met camera aan in gesprek te gaan, maar straks komt daar dus een wat meer privévariant bij.

Videoconferentietools

Videconferentietools zijn door het coronavirus enorm populair geworden, en omdat deels thuiswerken nu in veel bedrijven de norm is geworden, is een keuze in videoconferentietools fijn om te hebben. Veel bedrijven maken gebruik van Microsoft 365 of Google Workspace, waar al videoconferentietools inzitten zoals MS Teams en Google Meet, maar nu stort dus ook een social medium zich in deze vorm van communicatie. Iets dat bijvoorbeeld Meta nog nooit heeft gedaan, al kun je met WhatsApp wel videobellen (en ook in groepen). 

Je kunt straks dus een videogesprek beginnen en een link ernaartoe delen met de persoon of personen waarmee je wil meeten. Hoeveel mensen er maximaal in het gesprek kunnen, of er ook filters komen en of ook niet-X-gebruikers kunnen aansluiten bij zo’n videogesprek, dat is nog onduidelijk. Het nieuws komt nog niet via de officiële wegen, maar is slechts gedeeld door een lekker, waardoor het nog afwachten is of het echt komt en wanneer. 

X Conferences

In het menu werd het al gespot, onder de vacature-bèta en de optie om je Space aan te maken: daar staat in de testversie van X een ‘Conferences’-mogelijkheid (conferenties). Elon Musk kennende zal dit niet heel lang worden getest, dus we verwachten dit vrij snel binnen X, wat vroeger Twitter was.

Lees meer over Elon Musk, of blijf op de hoogte via de Bright Nieuwsbrief.