©Unsplash/Eken

Onveilige videodeurbellen krijgen update of worden van markt gehaald

Onveilige videodeurbellen krijgen update of worden van markt gehaald

29 april om 13:45

Onlangs schreven we over een onderzoek waaruit bleek dat er een aantal onveilige deurbellen met camera’s op de markt waren. De producent heeft het probleem nu opgelost met een update.

Het Amerikaanse Consumer Reports onderzocht 70 videodeurbellen en constateerde lekken en andere problemen bij een paar merken. Deze camera’s waren makkelijk te hacken en lieten IP-adressen, WiFi netwerken en serienummers zien.

Het was geen toeval dat deze merken uit dezelfde Eken Group kwamen. Deze producent brengt producten uit onder de namen Eken, Tuck, Fishbot, Rakeblue, Andoe, Gemee en Luckwolf. Allemaal maakten ze gebruik van de AIWIT-app om de beelden naar de smartphone van de gebruiker te sturen.

Opgelost

Consumer Reports bevestigt in een blogpost dat de Eden Group het probleem heeft opgelost. Daarvoor moeten de gebruikers wel de software updaten. Als gevolg van deze maatregel heeft Consumer Reports ook het negatieve koopadvies voor deze producten van de site verwijderd. Overigens heeft de Eken Group ook laten weten dat het de twee probleemgevallen, de Eken Smart Video Doorbell en de Tuck Sharkpop Doorbell, niet meer zal produceren. 

Heb jij een van deze merken aan je deur hangen? Zorg ervoor dat je de update binnenhaalt en installeert.

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal of abonneer je op de Bright Daily nieuwsbrief.