©Unsplash

'iPad Pro met oled-scherm krijgt nu al bloedsnelle M4-chip'

'iPad Pro met oled-scherm krijgt nu al bloedsnelle M4-chip'

29 april om 11:38

Apple zou de volgende iPad Pro verder willen onderscheiden dan met alleen een oled-scherm. De tablets zouden nu als eerste met de nieuwste generatie M-chip komen, de M4.

De M3-chip werd pas afgelopen oktober onthuld, en varianten zitten nu in de iMac, MacBook Air en MacBook Pro. De iPad Pro draait ondertussen nog op de M2 2022 en is wel aan een update toe. Dat zou voor de Pro best weleens meteen een sprong naar de M4-chip kunnen zijn, schrijft de doorgaans goed ingevoerde Mark Gurman van Bloomberg.

Opvallend, want normaal gesproken staan iPads niet vooraan bij de nieuwste M-chips, die gewoonlijk eerst in Macs komen. Meestal zijn iPads pas een half jaartje later aan de beurt, maar nu zou de iPad Pro dus de primeur hebben. Apple zou van de iPad Pro zijn eerste 'echt AI-aangedreven apparaat' willen maken.

Voorschotje op WWDC?

Door nu al de nadruk op AI te leggen, doet Apple een voorschotje op zijn ontwikkelaarsconferentie WWDC in juni. Dan worden de nieuwe versies onthuld van iOS, iPadOS, macOS en watchOS. De grote gemene deler zou AI zijn. Apple heeft qua beeldbewerking en fotografie stiekem al best wel wat kunstmatige intelligentie in zijn systeem zitten, maar op het gebied van bijvoorbeeld chatbots loopt het opvallend achter op concurrenten als Microsoft in Google.

Het idee zou zijn om nu alvast met de M4 de hardware-kant van het verhaal te vertellen. Dan is bij WWDC de weg vrij om het te hebben over alle AI-functies, omdat al bekend is op welke hardware die gaan draaien. De nieuwe iPads worden onthuld op dinsdag 7 mei: de uitnodiging is vorige week al verstuurd en Bright is erbij.

Meer iPad en mis niets met onze Bright-app.