©Unsplash

'Apple heeft geheim AI-lab in Zwitserland vol ex-Googlers'

'Apple heeft geheim AI-lab in Zwitserland vol ex-Googlers'

30 april om 14:53

Apple heeft tientallen AI-experts van Google aangetrokken voor een geheimzinnig laberatorium in Zurich, waar alles draait om kunstmatige intelligentie.

Volgens de Financial Times zijn er sinds 2018 zeker 36 mensen van Google naar Apple gegaan om in dit lab te werken aan AI-modellen en -producten.

Hoewel Apple in de Verenigde Staten natuurlijk ook aan AI werkt, heeft het bedrijf eerder twee AI-startups in Zurich overgenomen: FaceShift en Fashwell. Dat zou de reden zijn waarom er een geheim 'Vision Lab' in de Zwitserse stad is opgericht.

De focus van het lab ligt volgens Financial Times op het begrijpen van de onderliggende technologie van ChatGPT, en het ontwerpen van meer geavanceerde AI-modellen.

AI in iOS 18

De verwachting is dat Apple met iOS 18 uitpakt met AI-functies voor je iPhone. Het is nog niet duidelijk of het bedrijf daar eigen technologie voor gebruikt, of nog leent bij Google en OpenAI. Tijdens de Worldwide Developers Conference begin juni krijgen we daar waarschijnlijk meer duidelijkheid over.

Lees meer over Apple, of blijf op de hoogte via de Bright-app voor iOS.