Nieuwe generatie van de Apple Watch: dit wordt er verwacht

©Macrumors

Nieuwe generatie van de Apple Watch: dit wordt er verwacht
24 april om 23:35
Laatste update: 24 april om 23:45

Er zijn nieuwe details uitgelekt over de komst van de volgende generatie van de Apple Watch. Het zou de grootste herziening tot nu toe van het Apple-horloge zijn. Dit wordt er verwacht van de 'Apple Watch X'.

De volgende generatie van de Apple Watch krijgt volgens nieuwe geruchten een flink veranderd ontwerp, dat dunner zou zijn en meer ruimte voor extra onderdelen zou bieden. De nieuwe smartwatch beschikt voor het eerst over een met hars gecoat koperen moederbord, meldt de Taiwanese krant Digitimes, dat zich baseert op bronnen bij toeleveranciers van Apple.

Het grote voordeel van dat type moederbord is dat hij een stuk dunner is. Ook wordt de productie hierdoor makkelijker. Volgens analist Ming-Chi Kuo zal ook de iPhone 17 van volgend jaar zo'n zelfde type moederbord krijgen.

Dunner ontwerp, grotere batterij

Apple zou de vrijgekomen ruimte in de behuizing van de Watch kunnen gebruiken voor extra sensoren of voor een grotere batterij. En het zou kunnen dat de 'Apple Watch X', zoals de gadget mogelijk gaat heten, een veel dunner ontwerp krijgt. 

Vorig jaar schreef Bloomberg al dat de nieuwe generatie van de Apple Watch 'de grootste herziening ooit' voor de smartwatch zal worden. De eerste Apple Watch verscheen tien jaar geleden, in 2014.

Nieuwe bandjes en gezondheidsfuncties

De volgende generatie zou een nieuw magnetisch bandsysteem gebruiken. Dat betekent dat je huidige Apple Watch-bandjes niet op de nieuwe passen. Bovendien zou de Apple Watch X beschikken over een energiezuiniger OLED-scherm.

Ook gaan er al jaren geruchten over nieuwe gezondheidsfuncties voor toekomstige Apple-horloges. Zo werkt Apple aan een functie om je bloeddruk te meten, waarbij de smartwatch hypertensie kan detecteren. Gebruikers krijgen dan een waarschuwing als hun bloeddruk te snel stijgt. Ook zou detectie van slaapapneu worden toegevoegd.

Daarnaast ontwikkelt Apple een versie van de Apple Watch die bloedglucose kan meten, zonder in je huid te prikken, maar de verwachting is dat het nog jaren duurt voordat die technologie klaar is voor gebruik in een consumentenproduct.

Of de Apple Watch X nog dit jaar op de markt komt, is niet zeker. De introductie kan nog worden uitgesteld tot 2025. 

Lees meer nieuws over Apple en mis niks met ons WhatsApp-kanaal.