© Unsplash

Apple keert zich mogelijk tot OpenAI voor AI-producten

Apple keert zich mogelijk tot OpenAI voor AI-producten

28 april om 22:00

Het is geen geheim meer dat Apple werkt aan AI-toepassingen. Maar veel is er nog niet bekend over de plannen. Volgens Mark Gurman, Applekenner bij persagentschap Bloomberg, praat het bedrijf met OpenAI om ChatGPT-functies naar iOS te brengen.

Volgens Gurman heeft Apple formele gesprekken met OpenAI. De technologie van de AI-reus zou later dit jaar naar iOS 18 kunnen komen. Gurman weet dat van verschillende mensen met kennis van de zaak. Het volgende besturingssysteem voor iPhones wordt wellicht in juni aangekondigd tijdens WWDC, Apple’s jaarlijkse beurs voor ontwikkelaars.

Het is niet de eerste keer dat de twee bedrijven onderhandelen. Eerder dit jaar vonden ook al gesprekken plaats, maar die leidden nergens toe. Apple onderhandelt ook met Google om de chatbot Gemini te integreren. Volgens Gurman heeft het bedrijf uit Cupertino nog geen definitieve beslissing genomen. 

Nog niet veel bekend

Tot nu toe is er weinig informatie over wat de plannen van Apple exact zijn. Wel zijn er al geruchten opgedoken dat spraakassistent Siri een makeover krijgt. De nieuwe Siri moet volgens Financial Times ‘slimmer worden dan ChatGPT’ en wordt wellicht tijdens WWDC 2024 onthuld. 

In februari beloofde Apple-topman Tim Cook al dat het bedrijf binnenkort met een ‘doorbraak’ komt op vlak van AI. Hij vertelde daar niet veel over, maar zei wel dat het bedrijf aanzienlijke bedragen investeert in de technologie. Apple loopt momenteel achter op andere technologiereuzen als Microsoft en Google, die al veel eerder AI-toepassingen hebben uitgebracht. 

Lees meer over Apple, of download de Bright-app voor iOS.