De Tesla Cybertruck komt binnenkort naar Nederland

©Tesla

De Tesla Cybertruck komt binnenkort naar Nederland
30 april om 14:34
Laatste update: 30 april om 14:37

De Cybertruck is in Europa nog niet te koop, toch komt de hoekige Tesla naar Nederland. De pick-up gaat op tour en doet in juni en juli ook Nederland aan.

De Cyber Odyssey, zo heet de rondreis die de Tesla Cybertruck door Europa maakt. Elke grote Europese hoofdstad wordt bezocht en in Nederland zijn er zelfs vier stops.

Op 25 en 26 juni staat de Cybertruck bij Tesla in Eindhoven en op 28 en 29 juni bij Tesla in Den Haag. Daarna staat de Cybertruck van 1 tot 4 juli in Amsterdam en op 5 en 6 juli in Utrecht. Geïnteresseerden moeten zich inschrijven en worden dan op de genoemde dagen verwelkomd, begeleid en voorzien van een hapje en een drankje.

Te koop in Nederland?

Het is niet duidelijk of de Cybertruck ook rijdend te ervaren is. De wagen is namelijk nog niet goedgekeurd voor de Europese weg, mede omdat de hardstalen wagen mogelijk niet aan de veiligheidseisen voldoet. De scherpe punten en een gebrek aan kreukelzone zijn slecht nieuws voor voetgangers en andere weggebruikers. De Cybertruck is voor inzittenden prima veilig, maar in Europa denken we ook aan de rest.

Misschien heeft Tesla een mogelijkheid gevonden om de Cybertruck hier alsnog op de markt te brengen. Een tournee doet het bedrijf vast niet alleen voor de lol, uiteindelijk moet een autoverkoper gewoon auto's verkopen. Met een prijs vanaf een kleine 60.000 dollar is de wagen niet goedkoop, en in Nederland valt die dollarprijs vaak nog een stukje hoger uit. Hopelijk zijn de kinderziekten zoals vastzittende pedalen dan wel opgelost…

Meer Tesla en mis niets met onze Bright-app.