Verborgen grap in Tesla Cybertruck maakt Elon Musk belachelijk

Verborgen grap in Tesla Cybertruck maakt Elon Musk belachelijk

25 maart - 13:27

De Tesla Cybertruck is zeker de opmerkelijkste auto van het merk, maar de meesten kennen hem van de beruchte onthulling in 2019. Toen beschadigde Tesla-baas Elon Musk per ongeluk zijn eigen Cybertruck, terwijl de hele wereld keek! Een verborgen grap in de nieuwe Tesla maakt daar een verwijzing naar.

Iedereen die Elon Musk een beetje volgt weet dat de miljardair een eigenaardig gevoel voor humor heeft. Dat zie je ook regelmatig terug in zijn Tesla’s en de Cybertruck is geen uitzondering. Eén verborgen grapje is een directe verwijzing naar de onthulling van de truck in 2019.

Zo hard als glas

De Tesla Cybertruck is uitgerust met gepantserd glas. Om de kracht daarvan te testen nodigde Musk Tesla-ontwerper Franz von Holzhausen uit om een metalen bal tegen de zijruit aan te gooien. De beelden gingen de wereld rond, want een enorme ster ontstond in het glas! Van Holzhausen testte het een tweede keer bij de ruit ernaast en ook daar stelde het gepantserde glas weinig voor. Overigens is de Tesla Cybertruck ook niet immuun tegen roest.

Tik je eigen ruiten in!

Sommige Tesla-fans denken dat het om een publiciteitsstunt ging en Musk zo een viral video wilde creëren. In ieder geval kan de miljardair inmiddels er zelf om lachen, want je kunt nu zelf de ruiten inslaan van de Cybertruck! Nou oké, dat kun je bij elke auto, maar we bedoelen van de digitale cybertruck in het infotainmentscherm. Als je heel hard tikt op het scherm van de truck, ontstaat er een ster en hoor je het geluidsfragment van Elon Musk tijdens de 2019-presentatie.

In de video hieronder laat een Tesla Cybertruck-eigenaar zien hoe dat gaat.

Tesla bevatten niet alleen scheetkussenapps en dit soort geintjes; de auto’s hebben ook een Autopilot-functie. Je moet dan wel je smartphone in je broek houden, anders kan Tesla op afstand je een straf geven. Zo ging bij trendwatcher Vincent Everts de Autopilot een week op slot omdat zijn auto beweert dat hij vijf keer achter elkaar op z’n smartphone had gekeken tijdens het zelfstandig rijden.

Lees meer over Tesla en abonneer op onze nieuwsbrief.