Deze nieuwe elektrische MINI Aceman zit tussen de Cooper en Countryman in

© MINI

Deze nieuwe elektrische MINI Aceman zit tussen de Cooper en Countryman in
30 april om 23:58
Laatste update: 30 april om 23:58

De MINI krijgt een geheel nieuw model: de Aceman. Het is een compacte elektrische crossover, die naast de Countryman en de Cooper verschijnt.

De MINI Aceman is de nieuwste toevoeging aan de MINI-familie. Qua afmetingen valt hij tussen de MINI Cooper en de MINI Countryman in. Met een boxy ontwerp oogt hij wat utilitairder dan de Countryman. Door de grote zwarte wielkasten krijgt hij een offroad tintje. De led-koplampen zitten op de hoeken van de auto en worden geaccentueerd door led-strips rondom.

Rond scherm

In het interieur zien we weer een groot rond display in het midden. Een verwijzing naar de allereerste MINI's ooit. De tuimelschakelaars die we in recente MINI's zagen zijn ook gebleven.

De enige aandrijving die je kan krijgen is elektrisch, maar wel in twee varianten, de E of de SE. De E is met 184 pk al niet langzaam. Hij gaat van 0 naar 100 km/u gaat net onder de 8 seconden. De SE heeft 218 pk en heeft een kleine seconde minder nodig voor die sprint.

Accu en slimme functies

Een belangrijker verschil zit hem in de accu. De E moet het doen met slechts 42,5 kWh voor 310 kilometer bereik volgens de WLTP, terwijl de SE 54,2 kWh aan batterijen in de bodem heeft voor 406 kilometer. Snelladen gaat met respectievelijk 75 en 95 kW. Voor een tweede auto meer dan voldoende allemaal, maar een echt lange afstandsmonster is het dus niet.

De Aceman kun je gebruiken zonder sleutel, met alleen je telefoon op zak. Als je Parking Assistant Pro bestelt, kan de auto zich ook parkeren terwijl jij er naast staat. Achteruitrijden met een karretje is ook een stuk eenvoudiger als je Trailer Assistent meebestelt. Die kan je precies vertellen welke kant je het stuur op moet draaien.

Wat kost ie?

Uiteraard is ook deze MINI te krijgen met een dak in contrasterende kleuren: vier maar liefst. En MINI maakt het je moeilijk om de portemonnee niet flink te trekken met de optielijst.

Prijzen zijn nog niet bekend, maar je kunt er vanuit gaan dat de JCW Trim met hoogglans zwarte wielkasten en 19" velgen je auto een stuk duurder gaan maken. En als wij een gokje mogen doen, dan zal de vanafprijs tussen de Cooper E en de Countryman E inliggen, dus rond de 39.000 euro voor de E en 43.000 euro voor de SE.

Lees meer nieuws over elektrische auto's en blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief.